A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. Jogelődje, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline Nyrt. 2013-as fúziójával alakult meg a Libri-Shopline Nyrt.

A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetít, missziója az olvasás és a kultúra népszerűsítése. A fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető arculattal rendelkező Bookline pedig az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat.

A két márka remekül kiegészíti egymást, lefedve a különböző korcsoportokat és fogyasztói igényeket; a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR-programokkal is támogatva a hazai könyves-irodalmi életet.

2016. augusztus 31-től a társaság neve Libri-Bookline Kereskedelmi Zrt.-re változott. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente több millió vásárlót szolgál ki 56 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózatában, valamint webáruházában.

A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban.

A Társaság cégneve:

Libri-Bookline Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A társaság rövidített cégneve: Libri-Bookline Zrt.

Székhely: 1066 Budapest, Nyugati tér 1.

Levelezési cím: 1364 Pf.: 103.

Központi szám: 06 1 481-3535

Dr. Spéder Zoltán – igazgatóság elnöke Pálhalmi Orsolya – igazgatósági tag Verseghi-Nagy Balázs – igazgatósági tag Balogh Viktor – igazgatósági tag Keserű Csaba – igazgatósági tag A Társaság Felügyelő Bizottságának tagjai: Lendvai Beáta – felügyelő bizottsági elnök Kádár Tibor – felügyelő bizottsági tag Balogh Ákos – felügyelő bizottsági tag A Társaság vezető alkalmazottja:
Kovács Péter
vezérigazgató
Menedzsment:
Ács Tibor
logisztikai igazgató
Dr. Baki Orsolya
ingatlanfejlesztési igazgató
Köbli Gyula
gazdasági igazgató
Lendvay László
informatikai igazgató
Sándor Gabriella
marketing és kommunikációs igazgató
Szeleczky Noémi
HR igazgató
Tóth Gabriella
értékesítési igazgató