A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. Jogelődje, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline Nyrt. 2013-as fúziójával alakult meg a Libri-Shopline Nyrt. 2016. augusztus 31-től a társaság neve Libri-Bookline Kereskedelmi Zrt.-re változott. Libri-Bookline Zrt. többségi tulajdonosa a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, 100%-os tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban.

A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente több millió vásárlót szolgál ki 56 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózatában, valamint webáruházában.

A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetít, missziója az olvasás és a kultúra népszerűsítése. A fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető arculattal rendelkező Bookline pedig az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat.

A két márka remekül kiegészíti egymást, lefedve a különböző korcsoportokat és fogyasztói igényeket; a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR-programokkal is támogatva a hazai könyves-irodalmi életet.

A Társaság cégneve:

Libri-Bookline Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A társaság rövidített cégneve: Libri-Bookline Zrt.

Székhely: 1066 Budapest, Nyugati tér 1.

Levelezési cím: 1364 Pf.: 103.

Központi szám: 06 1 481-3535

Szalai Zoltán – Igazgatóság elnöke

Balogh Ákos – Igazgatósági tag

Köbli Norbert – Igazgatósági tag

Starcz Ákos – Igazgatósági tag

Illés Géza Márton – Igazgatósági tag

A Társaság Felügyelő Bizottságának tagjai:

Kerezsi Miklós – Felügyelőbizottság elnöke

Bauer Bence László – Felügyelőbizottsági tag

Muray Gábor Zoltán – Felügyelőbizottsági tag

A Társaság vezető alkalmazottja:

Kovács Péter
vezérigazgató

Menedzsment:

Ács Tibor
beszerzési és logisztikai igazgató
Patakiné Csukás Ildikó
gazdasági vezető
Ludvig Orsolya
marketing és kommunikációs
igazgató
Kárpáti Emese
HR-igazgató

 

Tóth Gabriella
értékesítési igazgató
Krisztán Gyula
informatikai igazgató