A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. Jogelődje, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline Nyrt. 2013-as fúziójával alakult meg a Libri-Shopline Nyrt. 2016. augusztus 31-től a társaság neve Libri-Bookline Kereskedelmi Zrt.-re változott. 2021 márciusában a vállalatban kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, 100%-os tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban.

A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente több millió vásárlót szolgál ki 56 üzletből álló, országos méretű könyvesbolthálózatában, valamint webáruházában.

A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetít, missziója az olvasás és a kultúra népszerűsítése. A fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető arculattal rendelkező Bookline pedig az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat.

A két márka remekül kiegészíti egymást, lefedve a különböző korcsoportokat és fogyasztói igényeket; a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR-programokkal is támogatva a hazai könyves-irodalmi életet.

A Társaság cégneve:

Libri-Bookline Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A társaság rövidített cégneve: Libri-Bookline Zrt.

Székhely: 1066 Budapest, Nyugati tér 1.

Levelezési cím: 1364 Pf.: 103.

Központi szám: 06 1 481-3535

Kovács Zoltán – Igazgatóság elnöke

Balogh Viktor – Igazgatósági tag

Keserű Csaba – Igazgatósági tag

Szalai Zoltán – Igazgatósági tag

Verseghi-Nagy Balázs – Igazgatósági tag

A Társaság Felügyelő Bizottságának tagjai:

Madarász László – Felügyelőbizottság elnöke

Dr. Spéder Zoltán – Felügyelőbizottsági tag

Balogh Ákos – Felügyelőbizottsági tag

A Társaság vezető alkalmazottja:
Kovács Péter
vezérigazgató
Menedzsment:
Ács Tibor beszerzési és logisztikai igazgató
Dr. Baki Orsolya ingatlanfejlesztési igazgató
Lendvay László informatikai igazgató
Patakiné Csukás Ildikó gazdasági vezető
Sándor Gabriella marketing és kommunikációs igazgató
Szeleczky Noémi HR igazgató
Tóth Gabriella értékesítési igazgató