Sajtóközlemények

A nyugalom a legszebb ajándék – A Libri karácsonyi kampánya

Életünk egyre gyorsul, egy nap alatt többet akarunk tenni, mint amennyit 24 óra lehetővé tesz, és egyre kevesebb időt fordítunk a pihenésre. Kiváltképp igaz az év utolsó hónapjaiban, amikor a munka mellett minden gondolatunk a karácsony, az ajándékok vásárlása és egyéb az ünnephez köthető tevékenység körül forog. A Libri karácsonyi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy az olvasás bárhol és bármikor képes kiszakítani minket a hétköznapok sodrásából, így teremtve egy olyan nyugalmat, amire mindannyian vágyunk.

Egy, a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es kutatás szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stressz élettani hatásait, és így hosszú távon is képes csökkenteni az életvitelünkből és a környezetünkből fakadó kockázatokat. A könyvek, a történetek nemcsak abban segítenek, hogy megőrizzük szellemi frissességünket, de olvasás közben lelassulunk, megnyugszunk, így egész szervezetünk hatékonyabban tud regenerálódni. Vagyis amit mindig is sejtettünk, arra bizonyítékunk is lett, miszerint az olvasás nemcsak a szabadidő eltöltésének egy lehetséges módja, hanem egy olyan tevékenység, ami kiszakít minket a mozgalmas hétköznapokból, nyugalmi helyzetet teremt, így egyfajta terápiaként is szolgál. Egy jó könyv bárhol és bármikor képes tökéletes nyugalmat biztosítani, legyünk egy tömött buszmegállóban vagy egy teli vonaton, de akár még a nyüzsgő városi forgatagban is teljesen ki tudunk kapcsolódni az olvasás segítségével.

Idén karácsonykor a Libri az olvasás által teremtett nyugalmat helyezi a középpontba. A könyvesboltokban, valamint a bevásárlóközpontokban otthonosan berendezett olvasósarkokat alakítanak ki annak érdekében, hogy a közönség egy időre kiszakadhasson a bevásárlás forgatagából. A Libri oldalára látogatók pedig beleolvashatnak, illetve belehallgathatnak olyan friss megjelenésű könyvekbe, mint Bödőcs Tibor, Náray Tamás, Presser Gábor, Fábián Janka, Ugron Zsolna vagy Orvos-Tóth Noémi kötetei, amik pár perc nyugalmat ajándékoznak az olvasás szerelmeseinek. A könyvek részleteit maguk a szerzők olvassák fel. Ezek mellett a Libri saját podcast-műsort is indít, a Könyvtámasz első vendégei nem kisebb alkotók lesznek, mint – a már említett – Fábián Janka, Orvos-Tóth Noémi és Presser Gábor. A beszélgetéseket Szűcs Péter író, újságíró vezeti, segítségével a hallgatók betekintést nyerhetnek a megszólalók életébe, munkásságába és megismerhetjük frissen megjelenő könyveik kulisszatitkait is.

A Libri Könyvesboltok reméli, hogy a könyvek és az olvasás segítségével az olvasók idén nem elfáradnak, hanem feltöltődnek az ünnepi időszakban, hiszen az olvasás nyújtotta nyugalom a legszebb ajándék.

További információ: https://www.libri.hu/nyugalom/