Sajtóközlemények

Az olvasókat helyezi középpontba a Libri

A Libri minden kezdeményezésévél arra törekszik, hogy több rendszeres olvasó legyen Magyarországon, ennek érdekében 2023-tól új csatornákon és kezdeményezésekkel szólítja meg a közönséget. Idén nem adják át a Libri irodalmi díjakat, ellenben több olyan programot tervez a vállalat, ami a kortárs irodalom mellett más műfajokkal is megismerteti a kultúra iránt érdeklődőket.

A Libri Könyvesboltok Magyarország piacvezető könyvkereskedőjeként 55 üzletből álló bolthálózatában és webáruházában több mint 50 000 cím található, a szerteágazó kínálat a lehető legszélesebb közönséget szolgálja ki. A Libri a könyvek szakértőjeként útmutatót szeretne adni az olvasóknak ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb olvasmányt. Az új program azzal a céllal jött létre, hogy az olvasás minél többek számára váljon a mindennapok részévé. Ennek részeként tavasszal a Libri felületein interaktív olvasásnépszerűsítő kampány indul, amely a rendszeres olvasásra buzdítja majd a közönséget.

A mindennapi olvasás fontosságát nemzetközi tanulmányok is hangsúlyozzák. Egy, a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es kutatás szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stressz élettani hatásait, és így hosszú távon is képes csökkenteni az életvitelünkből és a környezetünkből fakadó kockázatokat. A Libri ezért szeretne élen járni abban, hogy a kultúra közvetítőjeként felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az olvasás révén számos olyan impulzus ér bennünket, ami nemcsak pillanatnyi élményt nyújt, hanem mentális egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul.

2023-tól a Libri-Bookline gazdasági erőforrásait olyan olvasásnépszerűsítő programokra összpontosítja, amik közelebb hozzák az olvasást a szélesebb közönséghez. Ezen megfontolás miatt idén nem adják át a 2016-ban alapított Libri irodalmi díjakat. Ugyanakkor a Libri továbbra is elkötelezett abban, hogy bemutassa és megismertesse a közvéleménnyel a kortárs magyar szerzőket és műveiket, így a jövőben megújult formában és eszközökkel népszerűsíti majd a kortárs irodalmat, amellett, hogy más műfajokra, témákra is szeretné felhívni a figyelmet.