Sajtóközlemények

Jó társaságban vagy

 

Jó társaságban vagy –

Életük meghatározó könyvélményeiről beszélnek az ősz legizgalmasabb szerzői a Bookline kampányában

 

A Bookline kiemelte az őszi szezon öt legizgalmasabb szerzőjét és felkérte őket, hogy ajánlják kedvenc könyveiket minden olvasni szeretőnek. A kampány szlogenje szerint, ha olvasol, jó társaságban vagy, és ha még egy kávét is kapsz, mindened megvan. Ehhez adja meg az összes hozzávalót a Bookline, aminek kampányában Al Ghaoui Hesna, Farkasházi Réka, Fa Nándor, Lovasi András és Polgár Judit ajánlja frissen megjelenő könyvét és buzdítja olvasásra a közönséget.

 

A Bookline november 1. és 30. között futó országos kampánya öt frissen megjelent kötet szerzőjének segítségével kívánja felhívni a figyelmet a könyvek mindennapjainkban betöltött szerepére, valamint az olvasás közösségépítő erejére.

A Bookline kampánya 5 hiteles és ismert magyar személyiség frissen megjelenő könyvét mutatja be. Lovasi András harminc év több mint háromszáz dalszövegét rendezte egy kötetbe, Al Ghaoui Hesna egy őszinte és bátor könyvet írt a félelemről, Polgár Judit a kreativitás és képzelet világába vezeti be a sakk segítségével a kicsiket, Fa Nándor megrendítő önéletrajzi könyvben beszél utazásairól, Farkasházi Réka pedig karácsonyi hangulatot varázsol Boldizsár Ildikó történetével a mesék szerelmeseinek. A szerzők nemcsak saját könyveiket, de általuk olvasásra ajánlott műveket is bemutatnak a kampányban.

A kampányhoz készült riportfilmekben az öt szereplő arról mesél, hogy ki az a szerző, akivel a legszívesebben ülnének le egy kávé mellé beszélgetni, és mit kérdeznének tőle. Elgondolkodtató és különleges válaszok kapunk tőlük.

A Bookline márka hosszú ideje nemcsak az ország egyik legnagyobb webáruházaként definiálja magát, hanem olyan közösségépítő platformként, amely országszerte találkozási pontot biztosít az olvasás és a könyvek szerelmeseinek. Ennek érdekében indult útjára idén a Bookline Busz, a Bookline utazó könyvesboltja, valamint az Egy könyv: Egy kávé program, amelyhez a 10 meglévő kávézó mellé a novemberi kampány erejéig csatlakozott a Costa kávézólánc is 25 helyszínnel országszerte. A Bookline a kampány promóciója során minden 7000 Ft feletti könyvvásárlás után ingyen kávét biztosít a vásárlók számára az Egy könyv: Egy kávé program partnerkávézókban, valamint a Costa kávézóláncban, továbbá lehetőséget, hogy sorsolás útján részt vegyenek a kampány arcainak eseményein: Lovasi András vagy Farkasházi Réka koncertjén, vagy egy Fa Nándor és Al Ghaoui Hesna fémjelezte exkluzív előadáson.

A kampányhoz tartozó események, az ingyenes kávék, és nem utolsósorban a Jó társaságban vagy szlogen ezt a közösségépítő szerepet erősíti.

És hogy a teljes jó érzéshez minden meglegyen a jó könyvön és kávén kívül, a Bookline Spotify-csatornáján meghallgathatjuk a kampányhoz kapcsolódó, Infragandhi által összeállított, különböző napszakokhoz és irodalmi műfajokhoz illeszkedő playlistet, amiket tökéletesen kiegészítenek a Bookline csapatának kedvenc számai.

A kampány elemei:

  • Fullbranding buszmegállók
  • Országos CLP kampány
  • Metró reklám
  • Járműreklám
  • Interjúvideó az öt szerzővel (Bookline youtube csatorna)
  • Influencer kampányvideó
  • 24 mp-es rádió spotok 1-1 db (Jazzy, Klasszik rádió)
  • Print hirdetések
  • Banner hirdetések
  • Spotify-csatorna és spothirdetés

 

 

ALKOTÓK LISTÁJA:

Megbízó: Libri-Bookline Zrt.

Fotó: Gálos Viktor

Marketingigazgató: Sándor Gabriella (Bookline)

Brand manager: Gál Cintia (Bookline)

Pr manager: Jávor Zsófia (Bookline)

Média manager: Szabó-Kenderesi Kata (Bookline)

Art director: Szécsi Gergely (Bookline)

Grafikus: Zolnay Gábor (Bookline)

Szövegíró: Frauenhoffer P. György (Bookline)

Social media: Scherer Anna (Bookline)

Spotify csatorna: Nagy György (Infragandhi)

Videó: Ádám György (Skymap Productions)

Bookline

A Bookline webáruház Magyarország és a régió egyik legnagyobb online könyvkereskedője, több százezer értékes könyv, zenei és filmes kiadvány lelőhelye. A Bookline a magyar mellett a szlovák és a román piacon is jelen van, összesen több mint 1 240 000 regisztrált felhasználójával. A márka trenddiktáló eszmeiségét követik a Bookline Könyvek márkanév alatt megjelentetett saját kiadású könyvek, a Szívünk rajta nevet viselő könyvajánló program, ami segít eligazodni a szülőknek a gyerekkönyvek között és a márka támogatásával megrendezett kulturális események is, mint a Margó Irodalmi Fesztivál programsorozat. A Bookline a minőségi kultúra közvetítőjeként vállal szerepet a hazai kulturális életben. A Bookline hetedik éve teszi közzé a Bookline TOP50 néven ismert sikerlistát. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi összesítés bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket és e könyveket kerestek leginkább az olvasók. A listák segítségével megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. A Bookline sikerlistája bemutatja az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására.

www.bookline.hu