Több mint 45 000 könyvvel támogatja a Libri a gyerekeket

Több mint 45 000 könyvvel támogatja a Libri a gyerekeket

A Libri 2018-ra meghirdetett adományozási akciójában rekordmennyiségű – több mint 45 000 – könyv gyűlt össze. Az egy hónapig tartó karácsonyi kampányban a Libri arra kérte az olvasóközönséget, hogy már nem használt gyerekkönyveiket vigyék el országszerte kihelyezett gyűjtőpontokhoz, így téve boldogabbá több ezer gyerek karácsonyát.

A Libri 2018-as karácsonyi kampányában arra kért mindenkit, hogy vigyék el adománygyűjtő pontjaihoz azokat a gyerekkönyveiket, amik régóta a könyvespolcaik mélyén rejtőznek, és amelyekkel szívesen okoznának örömet rászoruló gyerekeknek. A vállalat minden évben több ezer könyvet adományoz hátrányos helyzetű és beteg gyerekeknek, idén azonban még többet szeretett volna tenni, ezért olvasóközönségét is bevonta az adományozás örömébe. Az jótékonysági akció mellé állt több ismert ember, többek között Mácsai Pál, Beck Zoltán, Jakupcsek Gabriella, Vecsei H. Miklós és Varró Dániel is elhozta otthonról a nem használt gyerekkönyveket. A Libri 30 Meseponton gyűjtötte a felajánlott könyveket országszerte, és vállalta, hogy a több mint 45 000 könyvet még karácsony előtt több mint 60 intézménybe, árvaházba, anyaotthonba, családok átmeneti szállására, kórházba juttatja el, ahol gyerekeknek tud általuk segíteni

A mesék segítő erejét hangsúlyozzák Boldizsár Ildikó meseterapeuta írásai is, amiket a Libri weboldalán követhetnek az olvasók. A cikkek segítségével a szakember a mesék történetébe vezeti be az érdeklődőket, bemutatva azok mélyebb rétegeit, valóságát, mindennapjainkra gyakorolt hatását.

– A karácsonyi kampány nem remélt mértékű sikere arra ösztönzött minket, hogy ne hagyjunk fel a könyvgyűjtéssel. Ezért úgy döntöttünk, hogy 5 helyszínen egész évre kiterjesztjük a gyerekkönyvek gyűjtését, hogy ne csak a karácsonyi időszakban tudjuk olvasnivalóhoz segíteni a gyerekeket. – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline kommunikációs és marketing igazgatója.

A Libri karácsonyi adománygyűjtő programjában az olvasóközönség által felajánlott könyveket, a Libri 3000 saját könyvajándékával kiegészítve kórházakba, iskolákba, árvaházakba és nevelőotthonokba juttatja el. A hátrányos helyzetű gyermekeknek a Me-Se-Kő Alapítvánnyal együttműködve szállítják el a könyveket.

Az adományokból továbbá azok a gyermekjóléti szervezetek is részesülnek, akikkel a cég évek óta szorosan együttműködik. Ilyen az Egy Szív a Gyermekekért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány, az Autistic Art Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncert projektje, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért, valamint az az 5 kórház Budapesten és vidéken, ahol a Libri 2018 folyamán mesés olvasósarkokat hozott létre.

További információ:

Jávor Zsófia

pr manager

javor.zsofia@libribookline.com

Mobil: +36 20 665 6458

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, missziója az olvasás és a kultúra népszerűsítése. A Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A két márka remekül kiegészíti egymást, lefedve a különböző korcsoportokat és fogyasztói igényeket; a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nem csak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is támogatva a hazai könyves-irodalmi életet. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,1 millió vásárlót szolgál ki 58 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.

A Mentálhigiénés Segítő Központ preventív és innovatív módszerekkel dolgozik Magyarország mentálhigiénés állapotának javítása érdekében, a művészetek segítségével, művészek bevonásával. Továbbá árva és elárvult tinédzsereket, fiatalokat is segítünk az egész országban az úgynevezett Seven Point rendszer alapján.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK is igazolta, és amely mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt, a szülők bevonására is lehetőséget nyújt.

A könyvadományban részesülő intézmények listája:

Fészek Gyermekvédő Egyesület (Érd)

Ürömi Református Plébánia

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház

József Attila Gyermekotthoni Központ

SZÉRA – Családok Átmeneti Otthonai

Cseppkő utcai Gyermekotthon (Budapest)

Vésztői Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde (Vésztő)

Hajdúnánási Óvoda

Borostyánvirág Alapítvány (Kaposvár)

Családok Átmeneti Otthona (Budapest)

Szemem Fénye Alapítvány (Pécs)