Sajtóközlemények

Különleges marketingkampánnyal toboroz a Bookline

A Libri-Bookline Zrt. Magyarország vezető kulturális vállalata, amely egyszerre képviseli a két itthon működő legnagyobb könyves márkát, a Librit és a Bookline-t. A márkák ismeretsége jelentős, de hogy pontosan mi történik a színfalak mögött, hogy kerülnek el a megrendelt könyvek az olvasókhoz, azt kevesen tudják. Ezért döntött úgy a cég marketing- és HR-osztálya, hogy különleges, újszerű toborzási taktikát alkalmaz, álláshirdetéséhez videót készít, ami bemutatja, hogyan realizálódik egy megrendelés, pontosan hogy jut el a könyv az olvasóig.

Évente ugyanis több millió kötet indul útnak a Bookline segítségével, hogy a világ 192 országának valamelyikében otthonra leljen, Magyarországtól Tunéziáig, Szingapúrtól Új-Zélandig és tovább.

A videót megnézve az érdeklődők bepillanthatnak a Bookline kulisszái mögé, ahol nap mint nap több százan dolgoznak azon, hogy a legjobb történetek eljussanak a könyvespolcokig. A cég fontosnak tartja, hogy a munkakeresőket már az első pillanattól megnyerjék, a Bookline-t mint egy izgalmas vállalatot mutassák be, és lehetőséget adjanak a munka iránt érdeklődőknek, hogy képet kapjanak a Bookline-ról és a cégnél zajló munkafolyamatokról.

A kampány során olyan érdekes adatokra is fény derül, mint hogy Tunézia, Szingapúr, Tajvan, Ausztrália és Új-Zéland voltak a legtávolabbi és legérdekesebb célállomások, ahova eddig a Bookline szállított; hogy feladásáig minimum 4, maximum 8 ember érintkezik a könyvekkel a raktárban; hogy a csomagok 34%-a Pest megyébe megy, és nem meglepő módon decemberben rendelik a legtöbb könyvet, ráadásul az év többi hónapjához képest dupla mennyiséget.

És nem utolsósorban fény derül arra is, hogy a legnagyobb rendeléstétel, ami beérkezett a Bookline-hoz, pontosan 2072 db könyv volt, méghozzá 6 000 000 Ft értékben.

A nyári kampányban két kiemelt területre szeretne a cég új munkatársakat találni, rendszerszervezőket és raktárkezelőket keresnek.


Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.