Sajtóközlemények

Egy este, amikor nem számít más, csak az irodalom

Az Olvasás Éjszakáján változatos és izgalmas programok, kiváló kávék, sütemények várják a látogatókat a Bookline Könyvesbolt és Kávézóban. Idén júniusban a HUBBY és a Bookline közösen adta át az Év Gyerekkönyve díjakat, ahol Keresztesi József, a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyv szerzője vehette át a legjobb írónak járó elismerést. Az Olvasás Éjszakájának első programján 17.00-tól maga a szerző beszélget a HUBBY (A Magyar Gyerekkönyv Fórum) elnökével, Szekeres Nikolettel, valamint a Könyvesblog újságírójával, Ruff Orsolyával a gyerekirodalomról.

Ezt követően az est házigazdájával, Pion Istvánnal Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány vezetője és Bódis Kriszta pszichológus beszélget Melinda Gates A Nő helye – Változtassuk meg a világot a nők erejével című könyvéről 18 órától.

A Bookline és az A38 hajó közös zenei-irodalmi sorozata, a B-oldal egy estére beköltözik a Móricz Zsigmond körtéri üzletbe, ahol 19.00-tól Agócs Márton az Aurevoir. zenekar frontembere ad akusztikus koncertet. 21.00-tól Bauer Barbara Kétszáz éves szerelem című új regényét mutatja be, a könyvben párhuzamosan elevenedik meg a híres szegedi boszorkányperek sötét időszaka és a két világháború közötti Magyarország falusi valósága. Az este végére kiderül, hogy miként lett Kőhalmi Zoltánból skandináv krimiszerző, és megismerhetjük A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit című debütáló könyv kulisszatitkait.

A Bookline Könyvesbolt és Kávézója szeptember 18-án nyerte el az Év Kereskedője díj legjobb vásárlói élményért járó elismerését, és ahogy az év minden napján, az Olvasás Éjszakáján is megtesznek mindent azért, hogy látogatóik kiválóan érezzék magukat.

További információkért látogassanak el a Bookline weboldalára.

Bookline Móricz Könyvesbolt és kávézó (1117 Budapest Móricz Zsigmond körtér 2.)
Az esemény házigazdája: Pion István

17:00 – 17:45
Az Év Gyerekkönyve:
Beszélgetés Keresztesi Józseffel, Szekeres Nikolettel és Ruff Orsolyával.

18.00 – 18.45
Melinda Gates – A nő helye:
Beszélgetés Gyurkó Szilviával, Bódis Krisztával és Pion Istvánnal.

19.00 – 20.45
Bookline B-oldal:
Agócs Márton (Aurevoir.) koncert. A zenésszel Pion István beszélget.

21.00 – 21.50
Bauer Barbara – Kétszáz éves szerelem
A szerzővel Pion István beszélget.

22.00 – 22.50
Kőhalmi Zoltán – A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit:
A szerzővel Pion István beszélget.

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is. Az Év Kereskedője díjátadón a Bookline az Év Kereskedője cím mellett a Legjobb in-store ügyfélélmény pozíciót is kiérdemelte.