Sajtóközlemények

A Bookline lett az Év kereskedője

A verseny 3+1 kategóriában zajlik (Az Év kereskedője, Legjobb in-store ügyfélélmény, Legjobb közösségi élmény és a Legjobb ügyfélfolyamat kategóriákban) szakmai zsűri közreműködésével.

A Legjobb in-store ügyfélélmény kategóriába azoknak a kereskedőknek a jelentkezését várták, akik a fizikai árusítóhelyeiken olyan fejlesztéseket hajtottak végre, melyek rendhagyó megoldásaikkal maradandó  élményt nyújtottak a vásárlók számára. A Bookline 2018-ban nyitott Móricz Zsigmond körtéri Könyvesbolt és Kávézójával érdemelte ki az elismerést.

Az Év Kereskedője fődíjat ugyancsak a Bookline-nak ítélték oda, amely innovatív megoldásaival a kultúra és az online kereskedelem egyik meghatározó szereplőjeként van jelen a piacon.  A zsűri értékelési szempontjai között az eredetiség, a valós ügyféligények figyelembevétele, a technológiai lehetőségek hatékony alkalmazása, a különböző ügyfélcsatornák egy folyamaton belüli optimális összekötése, valamint az adott megoldásban rejlő fejlesztési, bővítési lehetőségek voltak fókuszban.

„A Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézóval az volt a célunk, hogy egy offline találkozási pontot adjunk az olvasóinknak: egy olyan közösségi teret alakítottunk ki, ahol találkozhatnak a könyvrajongók és kötetlen formában beszélhetik ki legfrissebb élményeiket. Rendszeresen szervezünk könyves eseményeket, beszélgetéseket és igyekszünk a legtöbbet és legjobbat nyújtani a hozzánk betérőknek: nemcsak promócióinkkal, vagy a könyvesbolt különleges választékával, de finomabbnál finomabb kávéinkkal és süteményeinkkel” – mondta Gál Cintia a Bookline márkamenedzsere az elismerés kapcsán.

Az Év Kereskedője díj elnyerésével az éves logóhasználat, valamint értékes médiamegjelenések mellé személyre szabott ügyfélélmény-kutatást is kapott Bookline a verseny támogatója, a Mastercard jóvoltából, illetve a Legjobb in-store ügyfélélmény kategória győzteseként egy különleges szolgáltatástervezés-képzésen is részt vehetnek a márka képviselői.

A Bookline-t legutóbb tavaly díjazták az Év Kereskedője versenyen, ahol a cég három díjat is átvehetett, mindhármat a 2017-ben útjára indított Bookline Buszért.

A teljes rangsor:

Az „Év kereskedője” kategória

 1. Libri-Bookline Zrt.
 2. Budapest Park
 3. Spar Magyarország

A „Legjobb in-store ügyfélélmény” kategória

 1. Libri – Bookline Zrt.
 2. Spar Magyarország Kft.
 3. NetPincér

A „Legjobb közösségi élmény” kategória

 1. Budapest Park
 2. Ma este színház Kft.
 3. Hedon Kézműves Sörfőzde

A „Legjobb ügyfélfolyamat” kategória

 1. PARKL
 2. Ruhafalva Webáruház
 3. Alinda Webshop

A szakmai zsűri tagjai voltak:

Csertán Ákos Frontira Design Strategist
Hermann Zsuzsanna Trade Magazin ügyvezető – főszerkesztő
Nagy Sándor Ecommerce Hungary elnök
Neubauer Katalin Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkár
Szöllősi Réka Élelmiszer-feldolgozók országos Szövetsége ügyvezető
Dr. Totth Gedeon Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi és marketing Intézet intézetvezető, főiskolai tanár
Turcsán Tünde Gfk Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgató

Libri-Bookline Zrt.
A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.