Irodalommal a férfiak egészségéért

A Bookline 2018-ban csatlakozott a MentsManust Mozgalomhoz, akkor a Bold reklámügynökséggel közösen indított „Olvass bajuszostól!” kampány a komolyabb arcszőrzettel rendelkező írók portréival és műveivel hívta fel a figyelmet a férfiak egészségére, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára. A férfiegészség hónapjában megvalósuló kampány kiemelt szerzői Arany János, Sir Arthur Conan Doyle, Móricz Zsigmond, Mark Twain és Varró Dániel voltak.

A kampányt nemcsak a Bookline vásárlói, de a reklámszakma is szerette, a 2019-es Arany Penge versenyben három Ezüst Penge és egy Bronz Penge díjjal ismerték el az online könyváruház és a Bold közös munkáját. Az Ezüst Pengéket a hagyományos márkát építő vagy vásárlást elősegítő POS, egyedi, még nem alkalmazott megoldásaiért kapta az online könyváruház, az „Olvass Bajuszostól!” online és offline eszközhasználatát pedig Bronz Pengével ismerte el a szakmai zsűri. A Hipnózis reklámszakmai versenyen Bronz helyezéssel díjazták a Craft/Print, fotó és illusztráció kategóriában a kampányt. Legutóbb a 2019-es Golden Drum nemzetközi reklámverseny döntősei közé került be az olvasást ösztönző kezdeményezés.

A Bookline továbbra is szeretné támogatni a mozgalmat, ezért idén is együttműködik a Movember Magyarország Egyesülettel. 2019 novemberében újra bajuszos írók olvasására ösztönzik a férfiakat, Varró Dániel és Arany János díjnyertes portréja idén már pólókról, bögrékről és plakátokról köszön vissza, a termékek eladásával pedig a MentsManust Mozgalmat támogatja a cég. A kampányidőszak 2019. október 21-től november 30-ig tart, az ebben az időben megvásárolt bögrék, vászontáskák, pólók és plakátok eladásai után 10%-ot ajánlott fel a Bookline az egyesületnek.

2019. november 16-án a Bookline Móricz Zsigmond körtéri üzlete ad otthont a Movember Magyarország Egyesület A férfi, mint jelenség című rendhagyó délutánjának, amelyen őszinte és tanulságos történeteket hallhatnak a részt vevők a betegségekkel való szembenézésről és a megelőzésükről.

További információkért látogassanak el az Olvass bajuszostól! oldalára!

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.