Sajtóközlemények

A sorok között találunk magunkra

2019. november 1. és december 15. között az olvasók promóciókon, egyedi kreatívokon és látványos outdoor megoldásokon, tűzfalakon és épülethálón keresztül ismerhették meg a megújult kívánságlistát, ajándékküldő szolgáltatást, ajándékkeresőt, könyvértékelési rendszert és törzsvásárlói programot.

A kreatív koncepció követte a kampány fő gondolatát, miszerint a jó könyvek nemcsak a kikapcsolódásban segítenek, hanem formálják a személyiségünket és életünk részeivé is válnak. Ezt az olvasó és könyv közötti egyedi kapcsolatot mutatta be a Bookline kampánya. Az ehhez tartozó 29 kreatív egy-egy meghatározó könyvélményt dolgozott fel a webáruház munkatársainak főszereplésével.

A képeken szereplő márkanagykövetek, legyen szó raktári dolgozóról vagy a cég vezérigazgatójáról, egyenként választhatták ki kedvenc műfajaikat, a mögöttük megjelenő, az olvasásélményt bemutató árnyékaik pedig személyre szabott, kézzel készített illusztrációkkal készültek. A kreatívokon található könyvajánlók a sci-fi, mese, fantasy, hobbi, romantika és krimi műfajainak legfrissebb újdonságait mutatták be, illeszkedve az adott dolgozó által leginkább olvasott könyvtematikához.
Az employer branding jegyében megvalósuló kampány kreatívjai nemcsak az utcán jelentek meg, a munkatársak munkavégzési helyén, a Nyugati téri központban, a raktárban és a Móricz Zsigmond téri Bookline boltban is kiállították őket. A kampányban résztvevő kollégák könyvszakértőkként hiteles arcai voltak a márkának, és az emberek országszerte velük azonosították a Bookline-t.

Az országos óriásplakát és sajtókampány mellett az Akácfa és a Kádár utcában két tűzfalon, a Széna téren pedig egyedi illusztrációval, épülethálón jelent meg a Bookline kampánya. Ezekhez Szakáll Szilvia készített illusztrációkat, amelyek a kampány vizuális koncepciójához igazodva mutatják be az olvasók képzeletvilágát és az olvasás varázslatos világát.

További információkért látogassanak el a Bookline oldalára.

AZ ALKOTÓK LISTÁJA:
Megbízó: Libri-Bookline Zrt.
Marketingigazgató: Sándor Gabriella
Brand manager: Gál Cintia
Szövegíró: Frauenhoffer-Piller György
Senior grafikus: Szécsi Gergely
Grafikus: Przibislawszky Renáta
Webdesign-specialista: Zolnay Gábor

Marketingkoordinátor: Stossek Sára
PR-manager: Jávor Zsófia
PR-asszisztens: Mihályi Dávid
Médiamanager: Szabó-Kenderesi Kata
Médiakoordinátor: Herczegh Zoé
Social media: Bojér Marianna
Tűzfalillusztrátor: Szakáll Szilvia

Libri-Bookline Zrt.
A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.