Sajtóközlemények

Libri irodalmi díjak 2020 – Legyünk büszkék kortársainkra

A Libri a kultúra elhivatott pártolójaként legfontosabb feladatának az olvasás népszerűsítését tartja, ezért hozta létre 2016-ban a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. A díjakat idén ötödszörre adják át, a díjazottak 2-2 millió forint jutalmat és 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

A Libri irodalmi díjak kampánya a magyar irodalom sokszínűségét és igényességét mutatja be, felhívja a figyelmet arra, hogy a ma megjelenő magyar irodalmi alkotások olyan kiemelkedő minőséget képviselnek, hogy a mindennapjaink részét kell, hogy képezzék. A Libri nemcsak a nyerteseket, de mind a 10 döntőbe került szerzőt mindennapjaink sztárjaiként, könyveiket a jövő klasszikusaiként mutatja be.

A kampány során két fő kreatív jelenik meg. A Libri irodalmi díjak már „megszokott” csoportképe – ahogy eddig minden évben – idén is megújult, ezúttal Edward Hopper 1942-es festménye, az Éjjeli baglyok ihlette a döntős szerzőket bemutató fő kreatívot. A másik elem a 10 döntős könyv fotója, ezen kívül találkozhatunk még a szerzők portréival és a könyvek hangulatát művészi módon visszaadó image-fotókkal is. 2020-ban egy eddig soha nem használt kreatív felületen is kommunikálják a kampányt: egy innovatív megoldásnak köszönhetően négy budapesti villamosmegállóban a napfény és az árnyékok összjátéka hirdeti a Libri irodalmi díjakat és a 10 döntős szerzőt. A Libri irodalmi díjak kampánya nemcsak a szerzők neveivel és műveik címeivel dolgozik, hanem részleteket és idézeteket is bemutat a művekből, bízva abban, hogy egy-egy jól eltalált és szívhez szóló idézettel többeket meg tud szólítani.

A 10 döntős mű:

Babarczy Eszter A mérgezett nő című novelláskötete, Barnás Ferenc  Életünk végéig című regénye, Bodor Ádám Sehol címmel megjelent novellái, Darvasi László Magyar sellő című regénye, Grecsó Krisztán Vera című regénye, Láng Zsolt Bolyai című regénye, Nádasdy Ádám Jól láthatóan lógok itt című verseskötete, Péterfy Gergely A golyó, amely megölte Puskint című regénye, Tóth Krisztina Fehér farkas című novelláskötete, Závada Pál Hajó a ködben címmel megjelent regénye.

Szavazni a http://www.libri.hu/irodalmidij/ oldalon lehet, a szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők. A könyvcsomagok mindegyike a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből áll össze.

A szavazás 2020. március 21-től május 8-ig tart.

AZ ALKOTÓK LISTÁJA:
Megbízó: Libri Könyvkereskedelmi Kft.
Marketingigazgató: Sándor Gabriella
Brand manager: Tömör Annamária
PR manager: Jávor Zsófia
PR asszisztens: Mihályi Dávid
Art director: Szécsi Gergely
Szövegíró: Paál János
Marketingkoordinátor: Urbán Boglárka, Juhász Fruzsina
Médiamanager: Szabó-Kenderesi Kata
Médiakoordinátor: Herczegh Zoé
Web design: Sárosi Tamás
Fotó: Gálos Viktor
Videók: Ádám György

Libri-Bookline Zrt.
A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is jelen van a hazai könyves-irodalmi életben. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportba tartozó kiadóknak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Kalligram Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,6 millió vásárlót szolgál ki 58 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat. 2019-ben kiérdemelte Az Ország Boltja 2018 Népszerűségi díját a Szórakozás és kikapcsolódás kategóriában. 2019-ben az Arany Penge megmérettetésen pedig a Váltsuk valóra a meséket elnevezésű karácsonyi kampányáért Arany pengét nyert, illetve ugyanezen a versenyen a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat.