Sajtóközlemények

Tervezd meg a jövőt a Bookline-al!

2020 egyszerre volt a bizonytalanság és az állandó újratervezés időszaka. Ezért döntött úgy a Bookline, hogy saját eszközeivel beszáll a jövőtervezésbe, és kapaszkodót ad azoknak, akik tenni akarnak egy kiszámíthatóbb és igazságosabb világért. Hiszen a könyvek nemcsak mesélni tudnak, de rengeteg információt is nyerhetünk segítségükkel arról, hogy mi miért történik a világban – és merre mehetünk tovább, ha tenni szeretnénk az élhető jövőért.

A kampányhoz készült www.bookline.hu/jövő oldalon több száz olyan regény, tényirodalmi munka és gyerekkönyv található, ami segít a fenntarthatóság pontosabb megértésében, és szórakoztatva, mégis hitelesen mesél a világ aktuális kihívásairól. A könyvekhez kapcsolódóan több tucat, a témába vágó, ingyenes tartalom is elérhető, így néhány kattintás után bárki elmélyedhet a klímaváltozás, a nemek közti egyenlőség, a minőségi oktatás és a mentális egészség témájában.

A program részeként láthatjuk majd országszerte azokat az utcai plakátokat is, melyek a Bookline márkához illő különleges eszközökkel élve ezúttal klasszikus könyvek címeit „hekkelik” meg. A készítők bíznak benne, hogy egy-egy látványosan átírt könyvcím felhívja majd a figyelmet a legaktuálisabb társadalmi és környezeti jelenségekre.

A november 1. és december 6. közötti kampányidőszakban a bookline.hu-n, a Bookline hírlevelekben és közösségi médiafelületeken naponta jelennek meg a fenntarthatóságról edukációs anyagok, ismeretterjesztő érdekességek, könyvajánlók, a legaktívabb felhasználókat pedig a témába vágó könyvcsomaggal is jutalmazzák.

AZ ALKOTÓK LISTÁJA:

Megbízó: Libri-Bookline Zrt.
Marketingigazgató: Sándor Gabriella
Márkamenedzser: Gál Cintia
Koncepció: Frauenhoffer-Piller György
Szövegíró: Frauenhoffer-Piller György, Simonyi Tamás
Art director: Szécsi Gergely
PR-menedzser: Jávor Zsófia
PR-asszisztens: Mihályi Dávid
Médiamenedzser: Szabó-Kenderesi Kata
Médiakoordinátor: Herczegh Zoé
Social media: Stossek Sára, Derda Dóra
Webdesign: Zolnay Gábor
Videó: Ádám György
Fotó: Gálos Viktor
Könyvborítók: Karsai Márton

 

Libri-Bookline Zrt.
A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.