Sajtóközlemények

Történetek, amik összekötnek minket

Idén karácsonykor a Libri hitet tesz a könyvek közösségalkotó ereje mellett, ezért megalkotta Magyarország Könyvtérképét. A könyvkereskedő cég november közepétől arra buzdítja az olvasókat, hogy töltsék fel a Libri Könyvtérképére azokat a könyveket, amelyek a legfontosabb szerepet játszották az életükben: az első gyerekkori mesekönyvüket, az órák közötti szünetek lopott perceiben olvasott kamaszkori kedvenceiket, vagy az egész életüket végigkísérő, újra és újra a kezükbe kerülő mesterműveket.

– Missziónk az olvasás és az irodalom népszerűsítése. A jelenlegi helyzet különösen megnehezíti ezt a küldetést, hiszen olvasó és olvasó is ritkán találkozhat egymással. Ezért készítettük el a Könyvtérképet, aminek segítségével egy olyan közösségi térbe csöppennek az irodalom szerelmesei, ahová nemcsak feltölthetik kedvenc könyveiket, de felfedezhetik azokat az ismeretlen könyvrajongókat is, akikkel hasonló az érdeklődési körük – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

A Könyvtérképen a böngészés mellett a többi olvasó virtuális könyvespolcán megjelenő könyvekre is rá lehet keresni, és így megtalálni azokat, akikkel ugyanazokat a könyveket szeretjük. A közösségi élmény mellett naponta új meglepetések is várják a Könyvtérkép látogatóit: böngészés közben elrejtett kincseket is találhatnak. Az olvasók naponta új Libri merchandisingtermékeket találhatnak a térképen: vászontáskákat, úti bögréket, könyvvédő tokokat, kitűzőket, valamint online kedvezménykuponokat is. A Libri a kampány végén 100 db 20 000 Ft értékű könyvcsomagot sorsol ki azok között, akik megosztották kedvenc könyveiket a térképen.
A látogatók böngészhetik a Csillagtérképet is, ahol közéleti személyiségek, írók, színészek, zenészek helyezik el legkedvesebb olvasmányaikat, így pár kattintással megtudhatják, melyikük mit és hol szeret olvasni.

A kampányhoz tartozó – városképeket ábrázoló – hirdetéseken külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden nagyobb városnak saját térképe készüljön. Budapest mellett a Libri a vidéki nagyvárosok lakóira gondolva a következő 14 városkép illusztrációját készítette el: Zalaegerszeg, Veszprém, Szombathely, Szolnok, Kaposvár, Nyíregyháza, Eger, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Szeged, Miskolc, Kecskemét és Pécs.

Az is kiderül a kampány végén, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra, így arra is fény derül, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya.

További információk a Libri oldalán.

 

AZ ALKOTÓK LISTÁJA:

Marketingigazgató: Sándor Gabriella
Brandmenedzser: Tömör Annamária
Junior marketingmenedzser: Zsoldi Gabriella
Marketingasszisztens: Juhász Fruzsina
Bolthálózati marketing: Illés Nikolett
Szövegíró: Paál János
PR-menedzser: Jávor Zsófia
PR-asszisztens: Mihályi Dávid
Art director: Kozlovsky Katalin
Grafikusok: Artner Gábor, Kopacz Kriszta, Makovnyik Csilla
UX design: Sárosi Tamás
Médiamenedzser: Szabó-Kenderesi Kata
Médiakoordinátor: Herczegh Zoé
Social media: Juhász Fruzsina, Zsoldi Gabriella
Vizuális koncepció: Adamic
Animáció: Simon József

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is jelen van a hazai könyves-irodalmi életben. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportba tartozó kiadóknak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Kalligram Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,6 millió vásárlót szolgál ki 58 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat. 2019-ben kiérdemelte Az Ország Boltja 2018 Népszerűségi díját a Szórakozás és kikapcsolódás kategóriában. 2019-ben az Arany Penge megmérettetésen pedig a Váltsuk valóra a meséket elnevezésű karácsonyi kampányáért Arany pengét nyert, illetve ugyanezen a versenyen a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat. 2020-ban a Libri irodalmi díjak pr tevékenységéért a Libri megkapta a Magyar Public Relations Sándor Imre Pr-Díját.