Könyvhétre Könyves Magazint

Híres írók híres családtagjai mutatkoznak be a legújabb Könyves magazinban, nyilatkozik Nádasdy Ádám és az izraeli Etgar Keret, beleolvashatunk a nyár ígéretes olvasmányaiba, a világhírű bestseller, A lány a vonaton kapcsán megismerhetjük a krimi új műfaját. A nagy nyári könyvmelléklet pedig minden mindannyiunkat feszítő kérdést eloszlat arra vonatkozóan, hogy mit olvassunk a nyáron.

Péterfy Gergely és Bori koncerten őrjöng, Grecsó Zoltán egy padon egyensúlyoz, amíg bátyja, Krisztián a kutyájára vigyáz, Esterházy Péter és fia, Marcell fekete esernyő alól somolyog. A Könyves nyári száma híres írók (Dragomán, Esterházy, Grecsó, Kemény, Péterfy, Závada) híres rokonait hozta össze egy-egy exkluzív felvétel erejéig. A képek mellett a híresek arról is vallanak, hogy milyen a másik, beszélnek íróságról, családról, evésről, közös röhögésekről. A címlapon ezúttal az idei Aegon-díjas Péterfy Gergely és színész-énekes húga, Péterfy Bori látható, akiket Bori zenekarának az Amorf Ördögöknek a fellépése előtt kapott lencsevégre a Könyves magazin stábja.

A nyári számban nyilatkozik  Nádasdy Ádám akinek a Könyvhétre jelent meg tárcakötete A vastagbőrű mimóza címmel. Nádasdy vall titokról, méltóságról, túlérzékenységről.

– Néha olyan vagyok, mint egy IKEA-bútor, amit nem az útmutató szerint szereltek össze – vallja magáról a Könyvfesztivál alkalmából Budapestre is ellátogató izraeli Edgat Keret, aki húsz éve bűvészkedik a rövid próza műfajával. Sajátos hangvételű, hol fájdalmasan vicces, hol viccesen fájdalmas novellái és kisregényei hátborzongatóan pontos képet festenek Izrael abszurd mindennapjairól. A szerző öngyilkosságról, irodalomról és politikáról beszélgetett a Könyves szerkesztőivel.

Ritkán vagy sosem taglalt téma a válás, és még kevesebbet hallhatunk arról, hogy egy ilyen horderejű esemény milyen hatással van az érintett gyerekeinkre. Gyurkó Szilvia most megjelent hiánypótló könyvével szülőknek segít abban, hogy a válás során gyerekeik a legkevésbé sérüljenek. A Rám is gondoljatok nemcsak a szülőknek segít a gyerekjogi szakértő szándéka szerint, hanem mindenkinek nagymamától, ügyvéden, pedagógusig, akiket érint a változás.

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb nemzetközi könyvsikere Paula Hawkins regénye, A lány a vonaton, ami itthon is vezeti az eladási listákat. A szerző szerint az új típusú krimi, a domestic noir nem sorozatgyilkosokról vagy kémekről szól, hanem azokról a veszélyekről, amelyek az otthonainkban, a kapcsolatainkban fenyegetnek bennünket. A műfaj sajátosságait mutatja be a magazin legújabb száma.

A Könyves Magazin megmondja mit olvassunk idén nyáron – szupermenő ifjúsági regényt, posztapokaliptikus Budapest-eposzt vagy lengyel-magyar gasztrotripet? A nagy nyári könyvmellékletben 15 friss magyar regényből és novelláskötetből olvashatunk részleteket, Spiró György, Bartók Imre, Szvoren Edina, Krysztof Varga, Baranyai Ákos és Angyalosy Eszter új könyvébe tekinthetünk bele a magazin jóvoltából.

A Könyves Magazinról

A Könyves Magazin 10 000 példányban jelenik meg 2014 eleje óta, ötször egy évben, a kiemelt könyves időszakokhoz igazítva. A lapindítók azt tapasztalták, hogy nincs olyan itthon működő orgánum, amely rendszeresen mutatja be az aktualitások közül a legfontosabb megjelenéseket, illetve ami a populáris kultúra felől értelmezi és számol be a könyvpiac újdonságairól. A Könyves Magazin szórakoztatva informál az aktuális könyvmegjelenésekről, exkluzív interjúkat közöl külföldi és magyar írókkal. A lapot szponzoráló Libri−Shopline cégcsoport mint kulturális nagyvállalat kiemelten fontosnak tartja a magazin támogatását. Hiánypótló kiadványról van szó, amely az olvasást népszerűsíti, mindezt közérthetően teszi, a független szerkesztőségi tartalom pedig garantálja, hogy ne egy kiadó véleményét tükrözze a lap.

A Könyves Magazin megvásárolható a Libri boltokban, törzsvásárlói kártyával 199 Ft-ért, a Bookline boltokban, törzsvásárlóknak 299 Ft-ért, illetve a Lapker teljes hálózatában 870 Ft-ért.

www.bookline.hu/konyvesmagazin

Libri-Shopline

A Libri−Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline webáruház összefonódásával jött létre 2013-ban. A Shopline 2013-ban vásárolta meg egy összetett tranzakció keretén belül a Libri Csoportot, amely magába foglalja a Park Könyvkiadót, a Helikon Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t és az egyre közismertebb Libri Kiadót. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente 1,6 millió vásárlót szolgál ki országos méretű könyvesbolthálózatában, 36 boltjával és webáruházával. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője díjat.