Sajtóközlemények

Nem mindegy mit olvasol – megújul a Bookline

Nem ítélkezem az emberek felett,
csak miután láttam a könyvespolcukat.


A Bookline májusban megrázza magát és előveszi karakteresebb arcát. Nem beszél félre, nem szépít, hanem nyíltan és merészen felvállalja, hogy mit gondol kultúráról, könyvolvasásról és vásárlásról, az értékek felvállalásáról. Az ingyen szállítással induló kommunikáció nem csak egy hónapig lesz jelen a könyves áruház életében, a Bookline mostantól erőteljesebb hangnemre vált, rendszeresen közzéteszi saját kedvenceit szubjektív, tematikus listái segítségével.

 

A Bookline tavaszi, május elsejétől induló kampánya újra megmutatja a márka valódi arcát, és a szokványos kampányoktól eltérően nem új szlogennel, vagy arculattal operál, hanem felvállalja, hogy mit gondol valójában az olvasásról. Az ingyen szállítással egybekötött májusi kampány nem csak a közterületi médiában és nem csak egy hónapig lesz jelen a könyves áruház életében, a Bookline mostantól rendszeresen közzéteszi saját kedvenceit szubjektív, tematikus listái segítségével, illetve számos más területen is karakteres szerepvállalásra készül.

A Bookline oldalán innentől kezdve nemcsak értékesítési sikerlistákat találunk, hanem személyes és szubjektív ajánlókat, egyedi válogatásokat a legkülönbözőbb szempontok alapján: mik a legszebb könyvborítók, a kedvenc életrajzi regények, a legizgalmasabb önéletrajzok, de a kampány nehezebb témákat is körüljár majd. Az ajánlólisták mögött a Bookline kedvenc íróit, illetve a KönyvesBlog és a WMN magazin személyes ajánlóit találhatjuk.

A márka tavaszi kampányában látható kreatívokon ismert budapesti arcok, művészek szerepelnek, akik nevüket adták a kampányhoz, és akiket Talabér Géza, elismert fotós kapott lencsevégre. Láthatjuk a kampány arcaként Brunszkó Lászlót (NIKONONE) az ismert graffiti, street art festőt és az EINFACH Berlin alapítóit.

– A Bookline tavaszi kampányával az a célunk, hogy ezt a szerethető, de kicsit már megkopott márkát újra tartalommal töltsük fel, méghozzá őszintével. Ilyenek vagyunk, ezeket a könyveket szeretjük, ezt gondoljuk a könyvvásárlásról. Budapest és a város arcai, a fogyasztható, de minőségi kultúra mellett tesszük le a voksunkat, és szeretnénk sokakat magunk mellé állítani. Most nem csordogálni, hanem kitörni szeretnénk. A Bookline megérdemli, mert van mit mutatnia. – fejtette ki Méth Barbara, a Bookline marketingigazgatója.

A márka vérfrissítése nem zárul le a májusi kreatív kampánnyal. Az indulás hónapjában a Bookline ingyen házhozszállítással indít, a továbbiakban pedig nagyszabású együttműködést tervez magyar képzőművészekkel a márka további megújításán, tartalommal való megtöltésén. Első lépésként a fiatalokat megcélzó, bevállalós kiegészítő termékekkel, kreatív üzenetekkel ellátott notesszel és táskával indul a megújulás. A kampány art directora Unger Zsolt, copywriter Radovics Péter, a fotókat Talabér Géza készítette.

bookline.hu/nemitelkezem

További információ:

Jávor Zsófia

javor.zsofia@librishopline.com

+36 20 665 6458

Bookline

Az ország legkedveltebb online könyváruháza, több százezer könyv, zenei és filmes kiadvány lelőhelye.

A Bookline Magyarország  a Shopline webáruház alapjait is lefektette. A Bookline kínálatában több százezer könyv, zenei és filmes kiadvány található meg. A webáruház jelenleg hat üzletágat foglal magába: könyv, antikvár, e-könyv, idegen nyelvű könyv, zene és film. A Bookline a magyar mellett a szlovák és a román piacon is jelen van – összesen közel 900 000 regisztrált felhasználójával a régió egyik legnagyobb online kereskedőjeként. 2012 őszétől jelenteti meg Bookline Könyvek márkanév alatt sikerkönyveit. Kiadványai e-könyv formában is mind elérhetők. Ezekben a kötetekben a vásárlók és a felhasználók által már ismert Bookline, trenddiktáló eszmeiségét kívánja a társaság továbbvinni, a már évek óta megszokott frissességet, megbízható minőséget és sokszínűséget képviselve.

www.bookline.hu