Sajtóközlemények

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni, Dr. Bagdy Emőke és E. L. James voltak a legkelendőbbek

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni, Dr. Bagdy Emőke és E. L. James voltak a legkelendőbbek

Vágyak, bűnök, párkapcsolatok a januári Bookline TOP50-ben

Mire vágytak a olvasók januárban? Szerelmes költőkre, belső békére és túlfűtött erotikára. Gyarmati Fanni naplója a dobogó legtetején áll, Dr. Bagdy Emőke relaxációs technikákat bemutató könyve a második, míg A szürke ötven árnyalata a harmadik helyen szerepel a Bookline TOP50 listáján.

Az önmagukon és a költészeten is túlemelkedő szerelmek mindig nagy érdeklődést váltanak ki. Ha pedig olyan megdöbbentő erejű műben olvashatunk egy különleges szerelmespár életéről, mint Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója, a könyv garantáltan siker. A kétkötetes írás varázsa a személyességében rejlik: úgy láttatja a híres írót és feleségét, mint ahogy magunkra, barátainkra tekintünk, ugyanolyan problémákkal küzdő emberekként, akik közeli ismerősökké válnak a könyv által. Napló 1935-1946 I-II. a januári sikerlista első helyezettje.

Sokszor érezzük magunkat feszültnek, túlterheltnek, de hogy mi is a problémánk igazán, azt nem tudjuk megfogalmazni. „Ezen kell tudnunk úrrá lenni, meg kell tanulnunk kezelni, anélkül, hogy belebetegednénk.” — mondja Dr. Bagdy Emőke. A Relaxáció, megnyugvás, belső béke egy hónap alatt 11 helyet ugrott előre a Bookline TOP50 listáján, így január végén már a 2. helyen szerepelt.

Egy jó történetnek rengeteg árnyalata kell, hogy legyen. Van egy sorozat, amit mindenki ismer, és ahol mindennek legalább ötven árnyalata van. A világsikerű trilógia első része alapján készült, sokak által várt mozifilmet 2015 februárjában mutatják be hazánkban. A film megjelenése a sorozat mindhárom kötetének új lendületet adott. E. L. James felkavaró jelenetekkel és szenvedéllyel teli történetének első része, A szürke ötven árnyalata dobogós (3.). A trilógia másik két kötete szintén előkelő helyen szerepel (4. és 26.) az év eleji sikerlistán.

Megfilmesített könyvekben nincs hiány a januári TOP50-ben. A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth olyan ifjúsági regénysorozatot írt, amelynek minden része lebilincselő. A poszt-apokaliptikus világban 16 évesen mindenkinek döntenie kell saját sorsa felől, egyetlen döntéssel minden végérvényesen megváltozik. A már meg is filmesített sorozat mind a négy része a TOP50 élmezőnyében sorakozik: 10. A lázadó, 11. A hűséges, 14. Négyes, 15. A beavatott.

A kaland a kortalan szerelemmel párosul Diana Gabaldon könyvsorozatában. Nem véletlen, hogy a felülmúlhatatlan történetszövés, a feledhetetlen jellemrajzok, a részletes történelmi háttér és a szenvedélyes romantika felkeltette a filmes szakma érdeklődését is. A már megfilmesített sorozat első két része magyarul is olvasható: az Outlander – Az idegen a 27., az Outlander 2. – Szitakötő borostyánban a 49. a sikerkönyvek között.

Stephen Hawking olyan karaktere világunknak, aki mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Első felesége vall rendkívüli házasságuk részleteiről, közös életük napjairól. A kivételesen őszinte, megindító és sokszor humoros könyvből kiderül az is, hogy milyen megpróbáltatások elé állítja a hírnév, a vagyon és egy nem mindennapi elme az emberi kapcsolatokat. A mozikban év elején bemutatott filmes változat (A mindenség elmélete) letisztult, csodás képekkel mutatja be a könyvben megírt életutakat. Az Utazás a végtelenbe a 48. helyen szerepel a januári listán.

A szórakozás szolgálatában áll a Minecraft is. A képességfejlesztő kockajáték két kézikönyve továbbra is jó helyen szerepel a legkeresettebb 50 könyv között: 23. helyen áll a Kezdők kézikönyve, 25. A harc kézikönyve. Határtalan játéktér és képzelőerő a szórakozás biztos kulcsa!

Ken Follett ugyan lejjebb csúszott a TOP50-es sikerlistán, de a rendkívüli sikermenetet megjárt Évszázad-trilógia két kötetével még így is az élbolyban szerepel: 12. Az örökkévalóság küszöbén, 24. A megfagyott világ.

Ugron Zsolna nemcsak stabilan őrzi két helyét a TOP50 listáján, de az Erdélyi menyegzővel egyre inkább az élre tör: a könyv januárban ötöt lépett előre, így a 19. helyen szerepel. Szorosan követi ezt az írónő másik könyve,A nádor asszonyai, amia 20.

Hazánk neves pszichológusa, dr. Kádár Annamária ismét duplázott a sikerlistán: az év első hónapjában a Mesepszichológia két kötetével a 17. és 22. helyet szerezte meg. Könyveiben különleges mesékkel segíti a gyermekek érzelmi intelligenciájának fejlesztését, és a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat megteremtését.

Auschwitz felszabadításának hetvenedik évfordulójára új kiadásban jelent meg a túlélő Fahidi Éva közel tíz évvel ezelőtt írt, népszerű, személyes családregénye. A Dolgok Lelke a 33., a 2006-os első kiadású kötet a 40. helyen szerepel.

Nemrég, 86 éves korában hunyt el hazánk nagy alakja, Hankiss Elemér. Írásai több tudományterületen – irodalomelmélet, szociológia, politológia, filozófiai antropológia – is új utakat nyitottak meg. Tavaly megjelent műve, A befejezetlen ember (34.) a modern társadalom működését elemzi, a teljes élet kérdéseit taglalja.

Jodi Picoult vezeti az e-könyves TOP10 listát. Küzdelem az orvvadászokkal az egyik utolsó épen maradt édenkertben: az anyai ösztönöket és az élet tragédiáját bemutató Szelíd vadak a legjobban keresett e-könyv volt januárban. Dragomán György ismét dupláz a 10-es sikerlistán: a megfilmesítés alatt álló nemzetközi sikerkönyv, A fehér király az 5. helyet szerezte meg, míg a nyomtatott listán is előkelő helyen (13.) szereplő Máglya, az év eleji e-könyves listán a 6.

A Shopline-webáruház Nyrt. Magyarország legnagyobb internetes kereskedője. A társaság a magyar piacon kívül jelen van a román és a szlovák internetes piacon is. A Shopline üzletfejlesztése során kiemelt hangsúlyt fektet tevékenységi körének folyamatos bővítésére. A klasszikus antikvár és új könyvek, zenék, filmek mellett jelenleg idegen nyelvű könyvek, műszaki, lakberendezési és drogériatermékek, sportszerek is jelen vannak a Shopline termékkínálatában. 2005 és 2009 után 2010-ben is a Shopline almárkáját, a Bookline-t választották az Év Internes Kereskedőjének (IVSZ, CIB, Kirowski), 2012-ben Az Év Honlapja lett e-kereskedelem kategóriában, emellett ugyanebben az évben a Minősített Webshop emblémát is megszerezte. A Shopline a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság (ticker kód: SHOP), a Közép- Európai Médiacsoport tagja. További információ: Czellecz Leilla – Shopline.hu,czellecz.leilla@bookline.hu, Tel: 06-1-505-9858

A Bookline nyomtatott TOP50:

pozíció

szerző

cím

kiadó

változás

…napja a listán

1

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni

Napló 1935-1946 I-II.

Jaffa Kiadó

1

65

2

Dr. Bagdy Emőke

Relaxáció, megnyugvás, belső béke (CD melléklettel)

Kulcslyuk Kiadó

11

47

3

E. L. James

A szürke ötven árnyalata

Ulpius-ház

20

90

4

E. L. James

A szabadság ötven árnyalata

Ulpius-ház

21

58

5

Nyáry Krisztián

Igazi hősök – 33 magyar

Corvina Kiadó

-4

67

6

Pál Ferenc

A magánytól az összetartozásig

Kulcslyuk Kiadó

11

46

7

Borbás Marcsi

A sűrűje

StratComm Kft.

-4

56

8

D. Tóth Kriszta

Húszezer éjszaka

Bookline Könyvek

-3

121

9

María Duenas

Öltések közt az idő

Gabo Kiadó

új

16

10

Veronica Roth

A lázadó

Ciceró Könyvstúdió Kft.

új

28

11

Veronica Roth

A hűséges

Ciceró Könyvstúdió Kft.

új

27

12

Ken Follett

Az örökkévalóság küszöbén

Gabo Kiadó

-8

142

13

Dragomán György

Máglya

Magvető Könyvkiadó

1

120

14

Veronica Roth

Négyes

Ciceró Könyvstúdió Kft.

40

40

15

Veronica Roth

A beavatott

Ciceró Könyvstúdió Kft.

új

26

16

Lakatos Levente

Aktus

Ulpius-ház

új

22

17

Kádár Annamária

Mesepszichológia – Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

Kulcslyuk Kiadó

32

146

18

Beck Andrea

A Titoktündér

Beck & Partners Mi. Kft.

10

82

19

Ugron Zsolna

Erdélyi menyegző

Libri Könyvkiadó

5

75

20

Ugron Zsolna

A nádor asszonyai

Libri Könyvkiadó

-10

78

21

Lori Lite

A dühös polip – Relaxációs mesekönyv

Kulcslyuk Kiadó

29

85

22

Kádár Annamária

Mesepszichológia 2.

Kulcslyuk Kiadó

9

134

23

Minecraft – Kezdők kézikönyve

Bookline Könyvek

18

78

24

Ken Follett

A megfagyott világ

Gabo Kiadó

6

150

25

Minecraft – A harc kézikönyve

Bookline Könyvek

13

59

26

E. L. James

A sötét ötven árnyalata

Ulpius-ház

új

20

27

Diana Gabaldon

Outlander – Az idegen

Könyvmolyképző Kiadó Kft.

új

24

28

Maklári Tamás

Német nyelvtani ABC gyakorlatokkal

Studium Bt.

új

17

29

Feldmár András

Hogyan lesz a gyerekből felnőtt?

HVG Kiadói Rt.

0

87

30

Demet Altinyeleklioglu

Hürrem, Szulejmán ágyasa

Trivium Kiadó

-19

48

31

Bán Mór

Hunyadi – A félhold tündöklése

Gold Book

14

44

32

John Green

Csillagainkban a hiba

Gabo Kiadó

új

26

33

Fahidi Éva

A Dolgok Lelke

ARIEL INTERNATIONAL KFT

új

2

34

Hankiss Elemér

A befejezetlen ember

Helikon Kiadó

új

14

35

Felvi tájoló 2015

Educatio Kht.

új

16

36

Vida Ágnes

Anyapszichológia

Kismamablog Kiadó

új

19

37

Wolf Gábor

Kisvállalati marketing Biblia

Navigátor Kiadó

új

16

38

Marie Kondo

Rend a lelke mindennek

Kiskapu Kft.

új

19

39

Vekerdy Tamás

Jól szeretni – Tudod-e, hogy milyen a gyereked?

Kulcslyuk Kiadó

új

31

40

Fahidi Éva

Anima rerum – A dolgok lelke

Tudomány Kiadó

új

3

41

Disney – Violetta – Naplóm egy évvel később

KOLIBRI GYEREKKÖNYVKIADÓ KFT

új

29

42

Steve Berry

Királyi fortély

Ulpius-ház

új

17

43

Kotra Károly

Interaktív KRESZ könyv személygépkocsi vezetők részére

Kotra Ker. és Oktató Kft.

új

12

44

Jeff Kinney

Egy ropi naplója 8. – Pechszéria

Könyvmolyképző Kiadó Kft.

-36

70

45

Jo Nesbo

A fiú

Animus Kiadó

-12

106

46

Erdős Attila

Felvágós könyv

SFS.HU Kft.

új

17

47

James Dashner

Az Útvesztő

Cartaphilus Kiadó

-31

138

48

Jane Hawking

Utazás a végtelenbe

Libri Könyvkiadó

új

3

49

Diana Gabaldon

Outlander 2. – Szitakötő borostyánban

Könyvmolyképző Kiadó Kft.

új

18

50

Mittelholcz Dóra

Tündérmese kis szépséghibával

Libri Könyvkiadó

új

11

A Bookline e-könyv TOP10:

pozíció

szerző

cím

kiadó

változás

…napja a listán

1

Jodi Picoult

Szelíd vadak

Athenaeum

3

212

2

Fejős Éva

Máskülönben itt maradnék

Erawan Kiadó

új

22

3

D. Tóth Kriszta

Húszezer éjszaka

Bookline Könyvek

-2

120

4

Jo Nesbø

A fiú

Animus Kiadó

-2

106

5

Dragomán György

A fehér király

Magvető

4

41

6

Dragomán György

Máglya

Magvető

0

117

7

Alexandra W. Müller

7 év után I. kötet – Árnyak a múltból

Publio

0

58

8

Fábián Janka

Kiből lesz a boszorkány?

Ulpius-ház Kiadó

-5

77

9

Nyáry Krisztián

Igazi hősök – 33 magyar

Corvina Kiadó

új

8

10

Ashley Carrigan

Két lépésre a mennyországtól

Publio

-2

48