Új vezérigazgató a Libri Shopline élén

2016. január 1-től Kovács Péter a Libri-Shopline Nyrt. új vezérigazgatója, aki több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik kiadói és könyvkereskedelmi területen.

Kinevezését megelőzően 2010. és 2014. között a Cartographia Kft. társtulajdonos ügyvezető igazgatója volt, emellett 2012-től a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatói posztját is betölti.

A közgazdász és térképész végzettségű szakember a Libri és a Shopline 2013-as fúziójában kiemelkedő szerepet vállalt. 2015-től a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnökségi tagja.

A Libri-Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline webáruház összefonódásával jött létre 2013-ban. A Shopline 2013-ban vásárolta meg egy összetett tranzakció keretén belül a Libri Csoportot, amely magába foglalja a Jelenkor Kiadót, a Park Kiadót, a Helikon Kiadót, a Trubadúr Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t és az egyre közismertebb Libri Kiadót. 2015-ben a Libri-Shopline tovább erősítette stratégiai pozícióját a könyvkiadás területén, részesedést vásárolt a Scolar, illetve a Jaffa Kiadóban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente 1,6 millió vásárlót szolgál ki országos könyvesbolthálózatában, 46 boltjával és webáruházával. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított az Év Könyvkereskedője-díjat.