Sajtóközlemények

Sikeres évet zár a Libri-Shopline

Megújult a Bookline, arculatot váltott a Libri, a könyvesbolthálózat pedig 46 boltra bővült. A cégcsoport 2015-ben megfogalmazott missziója szerint a világban és a cég életében bekövetkező változásokban egy dolog állandó: a kultúra iránti igény. 2015 sikeres év a cégcsoport életében.

A könyvpiac szempontjából kiemelkedő fontosságú karácsonyi szezon a vártnál is jobb eredményeket hozott a Libri-Shopline számára, december közepén már meghaladta a teljes tavalyi forgalmát, így ez lesz a cég eddigi történetének legjobb karácsonyi szezonja.

A cégcsoport minden tagjánál ráadásul nagy horderejű változások valósultak meg, a Bookline új, fiatalos és lendületes arculatot kapott, a Libri online felületein és boltjaiban letisztult, elegáns külsővel találkozhatnak a könyvszerető vásárlók és immár 46 boltra bővült a Libri könyvesbolthálózata. A hálózat bővítése látványos változás volt, és önmagában is nagy horderejű bővítés a cég történetében.

Könyvpiaci sajátosság, hogy a teljes éves forgalomnak nagyjából a negyede zajlik le a karácsony előtti három hétben, a legnagyobb terhelést december 15. és 24. között kapja a bolthálózat. Minden bizonnyal nagy érdeklődésre tarthatnak számot a Star Wars filmekhez kapcsolódó kiadványok, illetve a több mint 125 millió olvasót elérő Grey – Szürke ötven árnyalatának legújabb kötete. A Shopline kínálatából várhatóan a műszaki cikkek és a játékok lesznek a legkedveltebbek, a klasszikusok közül a LEGO, a társasjátékok, illetve újdonságként a Star Wars filmhez kapcsolódó termékek. A műszaki cikkek közül az e-könyv-olvasó, a hordozható hangfalak és természetesen az örök karácsonyi sláger, a mobilok állnak az élen.

A Libri-Shopline 2015-ben indította el Nyitott Könyv Programját, melynek révén segítő kezet szeretne nyújtani a kisebb szakmai műhelyeknek és kiadóknak, és ezzel egyidejűleg könnyebb hozzáférést biztosítani a Libri-Shopline által működtetett értékesítési csatornákhoz.

A cégcsoport mindent megtesz, hogy lehetőségeihez mérten a hozzá forduló rászorulókhoz eljuttassa a kultúrát. Évek óta tart az együttműködés a Csodalámpa Alapítvánnyal, ahol a kívánságok teljesítésén túl közel 500 könyvet adhatott át az Alapítvány által támogatott gyerekeknek. A társaság az Egy szív a gyerekekért Alapítványt is segíti, oly módon, hogy könyvesbolthálózatának minden egyes boltjában kihelyezett dobozokban gyűjt az Alapítvány javára.

Folyamatos a cég együttműködése az Uniceffel, amellyel 2014-ben indították útjára a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot. A program oldalára beérkezett ajánlásokat egy szakmai csapat bírálja el és kategorizálja, jelentősen megkönnyítve a szülők könyvválasztását.

Negyedik éve tart az együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal a Cipősdoboz akció kapcsán. A cég nemcsak az általa összekészített cipősdobozokat árulja a felületein, de boltjaiban is gyűjti a rászoruló gyerekeknek szánt cipősdobozokat. Idén több mint 200 csomag gyűlt össze ily módon, az online megvásárolt dobozok száma pedig az 1000 felé közelít.

A Libri-Shopline Nyrt. lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű családokat. 2015-ben országszerte 1200 könyvet osztott ki 10 gyerekeket kezelő kórháznak, több mint 500 könyvet ajándékozott rászorulóknak, az Add tovább és a Rotaract Gyerkőc Karácsony program keretén belül pedig majd 200 könyvet juttatott el állami gondozott gyerekeknek.

Libri-Shopline Nyrt.

A Libri-Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline webáruház összefonódásával jött létre 2013-ban. A Shopline 2013-ban vásárolta meg egy összetett tranzakció keretén belül a Libri Csoportot, amely magába foglalja a Park Kiadót, a Jelenkor Kiadót, Helikon Kiadót, a Trubadúr Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t és az egyre közismertebb Libri Kiadót. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente 1,6 millió vásárlót szolgál ki országos méretű könyvesbolthálózatában, 46 boltjával és webáruházával. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.