Sajtóközlemények

A Shopline lett 2015-ben az legnépszerűbb univerzális webáruház

Az Ország Boltja versenyt júliusban indította el az Árukereső.hu piacvezető ár-összehasonlító oldal azzal a céllal, hogy kiderüljön, mely webáruházakat tartják a legjobbnak a vásárlók népszerűségi és minőségi kategóriákban. Az idei az 5. alkalom, amikor az online kereskedelemben tevékenykedő szereplők megmérettetik szolgáltatásukat, a Shopline négyszer kapta meg a legnépszerűbb áruház elismerést.

A Shopline az ország egyik legismertebb univerzális webáruházaként az utóbbi évben a mobilos, tabletes felületeken történő elérésben is kiemelkedő forgalmat hozott; a Bookline almárkájával saját ingyenes e-könyv-olvasó okostelefonos applikációval jelentkezett, a bookline readerrel, mely egyre népszerűbb az e-könyvet olvasók körében.

A hazai e-kereskedelmi forgalom évente 20-25%-kal bővül, ma már a teljes magyar lakosság egynegyede, azaz több mint 2,3 millió ember vásárol az interneten. Ez a növekedés látható a versenyre jelentkezők számában is: idén összesen 818 webáruház részvételével zajlott a megmérettetés, amely 31%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A népszerűségi kategóriákban induló 402 webshopra több mint 110 000 szavazat érkezett, amely 32%-kal magasabb a tavalyi szavazatoknál. Az Ország Boltja díjátadó gála a kulturális Világörökség részévé választott Várkert Bazárban rendezték meg 2015. október 8-án.

A Libri-Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline-webáruház összefonódásával jött létre 2013-ban. A Shopline 2013-ban vásárolta meg egy összetett tranzakció keretén belül a Libri Csoportot, amely magába foglalja a Park Kiadót, a Helikon Kiadót, a Trubadúr Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t és az egyre közismertebb Libri Kiadót. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente 1,6 millió vásárlót szolgál ki országos méretű könyvesbolthálózatában, 44 boltjával és webáruházával. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.