Sajtóközlemények

Színezz saját Petőfi Sándort!

A Könyves Magazin őszi száma az idei év legmeglepőbb könyvpiaci sikerének, a felnőtt színezők történetének jár utána. Bemutatja mi áll a brutális siker mögött, sőt a címlapjára is egy színezőt terveztetett Brückner János fiatal, magyar képzőművésszel.

A Könyves tehát azt kéri olvasóitól, hogy színezgessenek és alkotásaikat töltsék fel a Facebook és Instagram oldalakra #kiszineztem_petofit hashtaggel október 18-ig. A Könyves magazin stábja által kiválasztott 10 legjobb, könyvcsomagot nyer, eredményhirdetés a Bookline Facebook oldalán.

– Petőfi arcát mindenki ismeri, mindenki tud, vagy éppen gondol róla valamit. Nekem az az érdekes, ha az emberek, akik látják a munkáimat, a saját sztereotípiáikkal szembesülnek, és a saját megfejtéseiket kénytelenek megszülni.- mondta Brückner János a címlapról.

A Könyves Magazin legfrissebb számában kiemelten foglalkozik az ősz nagy könyvsikereivel, így például Gárdos Péter Hajnali láz című könyvével, ami az író-rendező szüleinek történetéről szól, akik azután jöttek össze, hogy az apa a holokauszt túlélése után 117 magyar lánynak írt levelet.

– Amikor az apám megírta azt a 117 levelet, akkor úgy döntött, hogy szerelmes lesz, ha törik, ha szakad – meséli az interjúban Gárdos, aki filmet forgatott a történetből, újra kiadott regénye pedig az idei londoni könyvvásár egyik nagy szenzációja volt. A rendezővel az el nem olvasott levelekről, az emlékezés falán tátongó lyukakról, és azokról a dilemmákról kérdezi a Könyves, melyek írás közben gyötörték.

A lány a vonaton egyike az idei év gigasikereinek, januári megjelenése óta több millió példány kelt el belőle a világon, a Bookline sikerlistájáról is lerobbanthatatlan több mint 150 napja. A szerző Paula Hawkins a Könyves Magazinnak adott interjújában mesélt arról, mi izgatja az emberi lélek sötét oldalában, miért épp egy alkoholista nőt tett meg a regénye egyik fő mesélőjének, és mit csinált éppen, amikor megtudta, hogy a DreamWorks megvásárolta a megfilmesítés jogát.

Az újság kiemelten foglalkozik Térey János 2019-ben játszódó verses regényével, A Legkisebb Jégkorszakkal. Bemutatja Futaki Attila képregény rajzolót, aki a legnagyobb és legkomolyabb amerikai és francia képregény kiadóknak, valamint a Disney-nek dolgozik, megszólaltatja Alföldi Róbertet, aki elárulja, mit olvas lefekvés előtt, mi idegesíti legjobban önmagában milyen ismert emberekkel ülne le vacsorázni. A Könyves őszi lapszáma szól Závada Péter új verseskötetéről, a cikkben a fiatal szerzőt tizenhárom barát, kolléga és rokon faggatja: Parti Nagy Lajos három ágú kérdést tesz fel, az édesapa, Závada Pál fia terveiről érdeklődik, a rappertárs Saiidot az foglalkoztatja, hogy milyen előnyt jelentett, hogy a költészetbe az Akkezdet Phiaiból érkezett meg.

A Könyves Magazinról

A Könyves Magazin 10 000 példányban jelenik meg 2014 eleje óta, ötször egy évben, a kiemelt könyves időszakokhoz igazítva. A lapindítók azt tapasztalták, hogy nincs olyan itthon működő orgánum, amely rendszeresen mutatja be az aktualitások közül a legfontosabb megjelenéseket, illetve ami a populáris kultúra felől értelmezi és számol be a könyvpiac újdonságairól. A Könyves Magazin szórakoztatva informál az aktuális könyvmegjelenésekről, exkluzív interjúkat közöl külföldi és magyar írókkal. A lapot szponzoráló Libri−Shopline cégcsoport mint kulturális nagyvállalat kiemelten fontosnak tartja a magazin támogatását. Hiánypótló kiadványról van szó, amely az olvasást népszerűsíti, mindezt közérthetően teszi, a független szerkesztőségi tartalom pedig garantálja, hogy ne egy kiadó véleményét tükrözze a lap.

A Könyves Magazin megvásárolható a Libri boltokban, törzsvásárlói kártyával 199 Ft-ért, a Bookline boltokban, törzsvásárlóknak 299 Ft-ért, illetve a Lapker teljes hálózatában 870 Ft-ért.

www.bookline.hu/konyvesmagazin

Libri-Shopline

A Libri−Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline webáruház összefonódásával jött létre 2013-ban. A Shopline 2013-ban vásárolta meg egy összetett tranzakció keretén belül a Libri Csoportot, amely magába foglalja a Park Könyvkiadót, a Helikon Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t és az egyre közismertebb Libri Kiadót. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente 1,6 millió vásárlót szolgál ki országos méretű könyvesbolthálózatában, 36 boltjával és webáruházával. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője díjat.