Sajtóközlemények

Jamie magazin Magyarországon

Évi 10 számmal, több mint 100 oldalon, prémium minőségben mutatkozik be áprilisban a Jamie Magazin magyar kiadása. A hazai lap a Libri-Shopline cégcsoporthoz tartozó LS Kiadói csoport gondozásában jelenik meg március 25-én.   

„A legmagasabb nemzetközi szakmai színvonalat megcélozva készítettük elő kiadói csoportunk első magazinjának megjelenését. Nagy örömünkre szolgál, hogy Jamie Oliver stábja minket tisztelt meg bizalmával. Hónapok óta dolgozunk a lap londoni szerkesztőségével a magyar kiadás előkészítésén. Jamie könyvei eddig is a kiadói csoportunkban, a Park Kiadó gondozásában jelentek meg óriási sikerrel, így biztosak vagyunk benne, hogy a hazai piacon a lap iránt is nagy lesz az érdeklődés.” − mondta Halmos Ádám, az LS Kiadói csoport ügyvezetője.   

Jamie Oliver egyike a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakácsoknak. Egészen fiatalon tett szert komoly hírnévre: szakácskönyveket jelentetett meg, étteremláncot épített fel, saját márkanevével forgalmaz konyhai és lakberendezési termékeket. 2008 decemberében jelentkezett első magazinjával, a Jamie Magazine-nal, amely eredetileg kéthavonta jelent meg Nagy- Britanniában. Mára ez az egyik legnépszerűbb gasztronómiai havilap világszerte.  Andy Harris, a magazin nemzetközi főszerkesztője a szerződés budapesti aláírásakor kiemelte: „A lap 2008-as indulása óta figyeljük, ahogy a márka hihetetlen erővel hódítja meg az egész világot. A magazin mára 12 országban jelenik meg, és mindenhol hatalmas sikert arat. Mindenki szereti a finomságokat és az utazást! A magazin különböző kiadásai gyakran egymástól is átvesznek izgalmas anyagokat, így már nagyon várjuk, hogy a jövőben milyen magyar gasztronómiai érdekességek fognak eljutni a magazin német, orosz vagy például görög kiadásába. A szerkesztőségek mindenhol temérdek olvasói levelet is kapnak, és nagy örömünkre szolgál, hogy olyan egészséges ételeket mutathatunk be, melyeket nem tanult séfek, hanem átlagos olvasók készítenek el. Az egészséges ételek népszerűsítése a Jamie Magazin egyik legfontosabb küldetése.”   

A nemzetközi kiadásokhoz hasonlóan a hazai lap a női és férfi olvasókhoz egyaránt szól majd. A Jamie Magazin főszerkesztője Hajós Szandra lesz. „Hihetetlenül izgalmas feladat egy ilyen lapot előkészíteni és gondozni. Ez ugyanis sokkal több, mint egy gasztromagazin: rengeteg életmóddal, utazással és egyéb témával kapcsolatos írás lát napvilágot benne, ráadásul a hazai piacon szinte egyedülállóan magas minőségben. Különleges papíron fog megjelenni, egyedi vizuális élményt nyújtva. A lapban a nemzetközi licencnek köszönhetően olvashatóak lesznek az eredeti Jamie-tartalmak, valamint helyet kapnak a hazai gasztronómiai élet legizgalmasabb fejleményei” − mondta a főszerkesztő.   

A lap február utolsó napjaitól országszerte kapható lesz 895 forintért. A Jamie Magazin szerkesztősége a jamiemagazin@lskiado.hu e-mail címen érhető el.   

A Libri−Shopline Nyrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline webáruház összefonódásával jött létre 2013-ban. A Shopline 2013-ban vásárolta meg egy összetett tranzakció keretén belül a Libri Csoportot, amely magába foglalja a Park Könyvkiadót, a Helikon Kiadót, a Kolibri Gyerekkönyvkiadót, a Diafilmgyártó Kft.-t és az egyre közismertebb Libri Kiadót. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente 1,6 millió vásárlót szolgál ki országos méretű könyvesbolthálózatában, 36 boltjával és webáruházával. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője díjat.