Sajtóközlemények

Ha olvasol, akkor is elutazhatsz, amikor maradnod kell.

A Bookline tavaly májusban bemutatott karakteres, kissé szemtelen arcát mutatja meg újra, és lendületesen buzdít olvasásra. Az idei Bookline kampány a márka ingyenesen letölthető bookline reader alkalmazására hívja fel a figyelmet, a letöltők a slammer-költő Simon Márton nagy sikerű Polaroidok verseskötetét kaphatják meg.

 

A Bookline tavaszi kampánya újra megmutatja a márkát a maga pimaszságában, és a Bookline olvasást népszerűsítő arcát helyezi előtérbe. A tavaszi kampány során Simon Márton slammer-költő Polaroidok című könyvét kaphatja meg az, aki letölti a Bookline e-könyv-olvasóját, a bookline readert.

A bookline reader olyan ingyenesen letölthető alkalmazás, amivel e-könyveket olvashatunk telefonon és tableten. Az alkalmazás fejlesztői igyekeztek minden olyan kényelmi funkciót beépíteni a readerbe, ami egy e-könyv-olvasó készüléken is megtalálható. Ilyen az állítható betűméret, illetve margóállítás, a könyvjelző és jegyzet funkció, a lap háttérszín beállítása – ami segíti a kényelmes sötétben olvasást – és a keresési lehetőség. További olvasóbarát fejlesztés a CoverLook, aminek segítségével egy gombnyomásra kideríthetjük, hogy egy adott könyv elérhető-e a bookline.hu-n, és a kiszemelt könyvet azonnal meg is vásárolhatjuk. A bookline reader további pozitívuma, hogy engedélyezi ingyenes könyvrészlet letöltését, tájékozódhatunk benne az aktuális olvasási toplistákról, megismerhetjük az újdonságokat és találunk egy úgynevezett szerkesztői ajánlatot is, ha éppen tanácstalanok lennénk, hogy mit olvassunk.

A márka tavaszi kampányában a reader letöltői most Simon Marci Polaroidok című verseskötetét kapják meg, ami az utóbbi évek legnépszerűbb verskötete volt.

„A Bookline tavaszi kampányával szeretnénk a tavaly bemutatott nyílt és merész kommunikációt tovább folytatni. A legfontosabb továbbra is az, hogy rávegyünk minél több fiatalt, hogy olvasson. Ehhez egy olyan eszközt adunk a kezükbe, a bookline reader-el, amivel mindez könnyen elérhetővé válik.” – fejtette ki Sándor Gabriella marketingigazgató.

A márka kommunikációja nem zárul le az áprilisi kampánnyal. Az indulás hónapjában a Bookline kampány látható lesz a közösségi médiában (Facebook, Instagram), jelen lesz citylight felületeken, sajtóban, az egyetemeken és a 4-es, 6-os villamoson. Továbbá a márka egész évben támogatja a Hadik kávéházban havonta megrendezendő Vadászszezon elnevezésű slammer esteket. A tavalyi nagy sikerű merchandising termékek rajongói idén egyedi Bookline logózott és a legújabb kampány szlogenével ellátott telefontokokat és fülhallgatókat nyerhetnek a közösségi médiában indított játékokon.

A kampány kreatív igazgatója Unger Zsolt, a grafikus Éles Viktor, a copywriter Radovics Péter, a fotókat Surányi Miklós és Egyed Péter készítette.

 

Bookline

Az ország legkedveltebb online könyváruháza, több százezer könyv, zenei és filmes kiadvány lelőhelye. A webáruház jelenleg hat üzletágat foglal magába: könyv, antikvár, e-könyv, idegen nyelvű könyv, zene és film. A Bookline a magyar mellett a szlovák és a román piacon is jelen van – több mint 1 millió 200 000 regisztrált felhasználójával a régió egyik legnagyobb online kereskedőjeként. 2012 őszétől jelenteti meg Bookline Könyvek márkanév alatt sikerkönyveit. Kiadványai e-könyv formában is mind elérhetők. Ezekben a kötetekben a vásárlók és a felhasználók által már ismert Bookline, trenddiktáló eszmeiségét kívánja a társaság továbbvinni, a már évek óta megszokott frissességet, megbízható minőséget és sokszínűséget képviselve.

www.bookline.hu

bookline reader – Ha olvasol, akkor is elutazhatsz, amikor maradnod kell

A bookline reader egy ingyenes e-könyv-olvasó alkalmazás, amely segítségével epub formátumú e-könyveket olvashatnak az app letöltői, akik a Bookline-nál elérhető e-könyvek napról napra bővülő kínálatából válogathatnak. A kiválasztott könyv azonnal letölthető a Bookline oldaláról. Segítségével kényelmesen lehet a mobil eszközökkel epub formátumú e-könyveket olvasni, a Bookline kínálatában böngészni. Az alkalmazás letölthető okostelefonra és tabletre egyaránt.

Simon Márton

Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. Verseket 2004 óta publikál, fordítóként és szerkesztőként dolgozik, valamint a Károli Gáspár Református Egyetemen végzős, japán szakos hallgató. A József Attila Kör és a Slam Poetry Budapest egyesületek tagja, zenei programszervező, szövegíró és aktív slammer. Polaroidok című nagy sikerű verseskötete 2013-ban jelent meg a Libri Kiadónál. Első könyve, a Dalok a magasföldszintről (2010) mára már beszerezhetetlen ritkaság, a fiatal kortárs költészet egyik alapműve.

Simon Márton Polaroidok című verseskötete a nagyvárosi szorongás szótára. Szélesvásznú történeteket mesél el néhány szóban vagy egy-egy mondatban, a félig kihunyt fényreklámok tömörségével. Baltával és körömollóval esik neki a nyelvnek, mintha mindig azt az egyetlen elrugaszkodási pontot keresné, ahol költészet és valóság egymásba zuhan. De miután megtalálta és megmutatta nekünk, udvariasan hátralép, és csak annyit mond: „Uram, íme, a szakadék, amit rendelt.”