Sajtóközlemények

Segítséget nyújt a Libri-Bookline a könyvpiac szereplőinek

A kialakult válságos könyvpiaci helyzetben a Libri-Bookline Zrt. fontosnak tartja, hogy a nehéz helyzetbe került kiadók mellé álljon.

Az átlátható működést és törvényszerűséget mindig szem előtt tartó Libri-Bookline Zrt. vállalja, hogy az Alexandra által generált válságos könyvpiaci helyzetben a következő fél évben 30 napos fizetési határidővel fizet partnereinek a piacon megszokott 60-90 nap helyett.

A fizetési határidő csökkentése sokat jelent a kiadóknak, amelyek az előző években tapasztaltaknál is súlyosabb likviditási gondokkal küzdenek. A könyvpiaci sajátosságok miatt az évvége a legnagyobb bevételi forrást jelenti a könyvszakma szereplőinek, az év többi részében a kiadók és a kereskedők is zömmel hitelkeretükből fedezik kiadásaikat. A Libri-Bookline által biztosított gyors elszámolás segíti, hogy a nehéz helyzetbe került cégek rendezni tudják tartozásaikat, ezzel csökkentve a válság további terjedését.

A Libri-Bookline Zrt. felelős könyvpiaci szereplőként ezzel a gesztussal kíván és tud segíteni a kiadók likviditási nehézségein.

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportba tartozó kiadóknak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,1 millió vásárlót szolgál ki 44 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.