Sajtóközlemények

A 2016-os év Ország boltja versenyben a libri.hu lett a legnépszerűbb a Könyv, CD, DVD kategóriában

A hazai e-kereskedelem szereplőinek az Árukereső által 6. alkalommal megrendezett Ország boltja díjátadó gáláján a libri.hu lett a legnépszerűbb webáruház. A könyvkereskedő az 1. helyezést vehette át a Könyv, CD, DVD termékkategóriában.

A méltán népszerű versenyben idén 855 résztvevő webshop között 33 díjat osztottak ki. 17 Népszerűségi kategória díjat, 15 Minőségi kategória díjat, valamint a legjobb webáruháznak kijáró fődíatj az Ország boltja díjat. A Könyv, CD, DVD termékkategóriában a Libri érdemelte ki a legnépszerűbb webáruház címet.

A népszerű, országszerte 46 bolttal jelenlévő könyves cég oldalán nemcsak számos könyvet, e-könyvet, antikvár könyvet vásárolhatnak meg a kultúra iránt érdeklődők, de válogathatnak a libri.hu zenei és filmes kiadványaiból is. A Libri legfőbb törekvése, hogy korszerű, napjaink fejlődésével lépést tartó, intellektuális élményszállítóvá váljon vásárlói számára.
A meglévő könyváruházi szolgáltatások sorát és színvonalát folyamatosan bővíti színház- és koncertjegyek értékesítésével, egyedi könyvrendelési, és pénztárcakímélő könyvátvételi lehetőséggel, olvasószigetek kiépítésével. A magyar és nemzetközi irodalom és közélet hírességeivel különböző rendezvényeken, könyvbemutatókon találkozhatnak rendszeresen a kulturális élet iránt érdeklődő Libri-vásárlók.

Az 1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. folyamatos bővítésével, 600 fő foglalkoztatásával, 46 Libri Könyvesbolttal, a libri.hu internetes áruházzal és közel tizenegy milliárd forintos éves forgalommal az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjévé vált. A vállalat 2016-ban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.
A Libri 2015-16 során megújította, felfrissítette a márkát. A korábbi dizájnt újra cserélte, a vásárlókat immár egy letisztultabb, elegánsabb környezetben várja mind országos könyvesbolthálózatában, mind a libri.hu-n. A megújulás nemcsak a külsőségekben jelentkezett; új tematikájú üzleteket nyitottak, így 2015 szeptemberétől a Duna Plaza 1. emeletén kibővült gyerek- és ifjúsági könyves kínálattal várja a gyerekeket a Libri Mesebolt; 2016 nyarától pedig Kecskeméten is megnyitott a gyerekkönyves részleggel kibővített Mesebolt.

Hatodik éve rendezik meg az Ország boltja versenyt. Idén júliusban azzal a céllal indították el, hogy kiderüljön, mely webáruházakat tartják a legjobbnak a vásárlók Népszerűségi és Minőségi kategóriákban. A korábbi évek trendjéhez hasonlóan a hazai online kiskereskedelem továbbra is töretlenül növekszik. 2016 első féléve többek között a kiemelt sporteseményeknek is köszönhetően jelentős növekedéssel zárult. Az első félévben – a tavalyi év hasonló időszakához képest összességében 18%-os bővülést ért el a szektor, és ezzel továbbra is az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág. Az e-kereskedelem fejlődésének dinamikája az Ország Boltja versenyben résztvevők számában is megmutatkozik, hiszen a webáruházak részéről minden évben egyre nagyobb érdeklődés övezi a versenyt.

További információ:
Jávor Zsófia
pr manager
Libri-Bookline Zrt.
javor.zsofia@libribookline.com
Mobil: +36 20 665 6458

Libri-Bookline Zrt.
A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, missziója az olvasás és a kultúra népszerűsítése. A Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A két márka remekül kiegészíti egymást, lefedve a különböző korcsoportokat és fogyasztói igényeket; a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nem csak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is támogatva a hazai könyves-irodalmi életet. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,1 millió vásárlót szolgál ki 47 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.