Együttműködik a fiatal tehetségekkel a Bookline

A legújabb Bookline könyvhöz készítettek animációt a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói

A Bookline könyvek sorozatában jelent meg Palya Bea legújabb kötete, a Nappali dalok, ami több mint könyv, hiszen a hozzá tartozó CD-n 20 vadonatúj dalt, a könyvben a szövegek mellé pedig egyedi fejlesztőjátékokat is kapunk. A könyvlemezen olyan hétköznapi eseményeket foglalt dalba az énekesnő, mint a fogmosás, vagy épp a húsklopfolás. A könyvhöz a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) diákjai készítettek animációs klipet.

A klip a Lába, lába, Lili lába című dalhoz készült, ami a dalban szereplő kislány, Lili egy napját mutatja be. A történet és a szám a Nappali dalok című, legújabb Palya Bea könyvlemezen jelent meg, ami nemcsak az énekesnő legújabb, várva várt dalait bemutató lemeze, hanem egy életérzést bemutató könyv is, amelynek segítségével a lakást családi játszótérré, a hétköznapokat pedig zenei ünneppé varázsolhatjuk. A klip elkészültével pedig a Lába, lába Lili lába című dal most már nemcsak egy fülbemászó és szeretnivaló gyerekdal, de egy izgalmas vizuális élmény is lett.

A Bookline stratégiai partnere a klip elkészítésében a Metropolitan Egyetem volt.

– Ritka öröm számunkra ez az együttműködés. Nemcsak azért, mert a diákok friss és vadonatúj  látásmódot hoztak be a könyv kommunikációjába, de a közös munka során bevezethettük őket abba a világba, amivel ritkán találkozhatnak diákként. Megrendelőként vettünk részt a folyamatban, és cél volt, hogy megismertessük velük a piaci valóságot. Tőlünk briefet kaptak, határidőre kellett elkészülniük, konzultáción, egyeztetéseken vettek részt. De az igazság az, hogy az együttműködésből mi legalább annyit tanultunk, mint ők. A végeredmény pedig magáért beszél” – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing igazgatója.

A klip legnagyobb erénye, hogy sikerült az animáció eszközével bemutatni a Nappali dalok varázslatos világát, a figuratervet Petrók Ildikó, a könyvben szereplő csodálatos illusztrációi ihlették.

Az animációt Ács Zsuzsanna, Biczó Marianna, Czanik Georgina, Debreczeni Zsuzsanna és Kiss Melinda készítették, akik a Budapesti Metropolitan Egyetem első évfolyamos Animáció mesterszakosai, konzulensük Csáki László, Holló-Leleszi Krisztina és Muhi Klára voltak.

A klip itt tekinthető meg: https://bookline.hu/palyabea

Bookline

Az ország legkedveltebb online könyváruháza, több százezer könyv, zenei és filmes kiadvány lelőhelye. A webáruház jelenleg hat üzletágat foglal magába: könyv, antikvár, e-könyv, idegen nyelvű könyv, zene és film. A Bookline a magyar mellett a szlovák és a román piacon is jelen van – több mint 1 millió 200 000 regisztrált felhasználójával a régió egyik legnagyobb online kereskedőjeként. 2012 őszétől jelenteti meg Bookline Könyvek márkanév alatt sikerkönyveit. Kiadványai e-könyv formában is mind elérhetők. Ezekben a kötetekben a vásárlók és a felhasználók által már ismert Bookline, trenddiktáló eszmeiségét kívánja a társaság továbbvinni, a már évek óta megszokott frissességet, megbízható minőséget és sokszínűséget képviselve.

www.bookline.hu

A Budapesti Metropolitan Egyetemről

A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfoliójával rendelkező felsőoktatási intézménye. A Metropolitanen 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik az oktatás. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg közel 80-féle képzés közül válogathatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg több mint 7500 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. A Metropolitan jelenleg közel 140 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot több mint 40 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 15 alap- és 8 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között az Umbrella, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az ATV.