Sajtóközlemények

Olvasás éjszakája a Librivel

Olvasás éjszakája

Egy éjjel amikor mindenki olvas

Idén szeptember 16-án gyűlnek össze az olvasás szerelmesei, hogy egy egész estét a könyveknek, az olvasás örömének szenteljenek. Az Olvasás éjszakája az az ünnep, ami minden olvasni szerető álma, ez az az este amikor szerzőkkel találkozhatunk, beleshetünk műhelytitkokba, a könyvesboltok átalakulnak rendezvényhelyszínné, és amikor megelevenednek a szereplők. A Libri Budapesten és Pécsett várja az érdeklődőket.

 

Ezen az éjjelen szerzők dedikálnak, az olvasók találkozhatnak egymással és megoszthatják tapasztalataikat. Szeptember 16-án gyűlnek össze az olvasni szeretők idén az ország több pontján, 6 budapesti és 4 vidéki helyszínen. A délután és az este folyamán a Libri helyszínein találkozhatunk tény,-és szépirodalmi alkotások szerzőivel, Kepes András mesél világlátásáról, Bódi Attila elsőkönyves regényíró szól könyvéről, hallgathatunk beszélgetést Szabó Magda teljes életművéről és a két nagyszerű színész, Kamarás Iván és Fenyő Iván beavat minket Arany János és Petőfi legféltettebb magánéleti titkaiba. Ezen az éjjelen a szerzők és olvasók összegyűlve ünneplik közös szenvedélyüket, az olvasást és a könyveket. A Libri szeretettel vár minden könyvrajongót ingyenes programjaira, a budapesti Libri Könyvpalotába és pécsi üzletébe.

Libri Könyvpalota (1072 Budapest, Rákóczi út 12.)

 

16:00 – 17:00

Szabó Magda életműve mindenki számára rejteget meglepetéseket. A Szabó Magda Centenárium évében, az Olvasás Éjszakája programok keretében életművéről, életéről beszélgetnek a Jaffa Kiadó vendégei. A beszélgetést Juhász Anna vezeti.

17:00 – 18:00

Kepes András, a hazai televíziós újságírás meghatározó alakja nagy sikerű, Libri irodalmi közönségdíjjal is kitüntetett könyve, a Világkép kapcsán mesél kontinenseken átívelő kalandjairól és jövőbeni terveiről.

18:00 – 19:00

Munk Veronika, az Index újságírója a Németországban élő magyar prostituáltak mindennapjait bemutató Kéjutca című, lebilincselően izgalmas könyvének segítségével vezeti be közönségét egy zárt, sajátos szabályok szerint működő világba, amiről alig alig tudunk.

19:00 – 20:00

Bódi Attila idén megjelent első regénye, a Lázadni veletek akartam a romániai rendszerváltás idejébe kalauzolja az olvasót. A személyes hangvételű regény három fiatal sorsát követi végig ebben a különleges történelmi időszakban. A szerzővel Szekeres Nikoletta beszélget.

20:00 – 21:00

A Scolar Live sorozat első három kiemelkedően tehetséges női szerzője, Herczeg Szonja, Patak Márta és Ferencz Mónika beszélget a kortárs irodalom formáiról és lehetőségeiről.

21:00 – 22:00

Tisza Kata mintegy tíz év kihagyás után tért vissza, az Akik nem sírnak rendesen című kötetével, ami hamar a közönség kedvencévé vált. Czutor Zoltánnal beszélgetnek az irodalom, a zene és a művészetterápia határairól.

22:00 – 23:00

Kamarás Iván és Fenyő Iván előadásában a magyar irodalom egy legendás barátsága elevenedik meg. Az idén 200 éve született Arany János, valamint Petőfi Sándor levelein keresztül nemcsak két korszakos géniusz mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, hanem egymás iránt érzett rajongásukat, és korántsem felhőtlen viszonyukat is közelebbről megismerhetjük.

Pécs, Libri könyvesbolt (7621 Pécs Irgalmasok utcája 6.)

 

15:00 – 16:00

Bernáth József – könyvbemutató és dedikálás

Magyarország egyik legnépszerűbb séfje elhozza nekünk eddigi könyveit, amikből mindenki hasznos tippeket meríthet és a konyhája valódi mesterévé válhat. Könyvbemutató és dedikálás a szakácsmesterrel, aki stílust és vidámságot vitt a főzés tudományába.

16:00 – 17:00

Utazás a kuflik országába – Ki ne ismerné a kuflikat? Mindenki tudja már kik ők. Egész nap hempergőznek, bukfenceznek és heverésznek. De mi történik akkor, ha jön egy hatalmas eső, és elárasztja a rétet? Többek között ez is kiderül A kuflik és a nagy eső című bábmeséből, amelyre minden gyereket várnak a Libri könyvesboltjába. A bábozás után kreatív kézműves foglalkozással is készülnek a szervezők.

17:00 – 18:00

Fábián Janka számos hazai bestseller szerzőjeként boszorkányságról, női hősökről és történelmi korokon átívelő szerelmekről mesél az érdeklődőknek.

18:00 – 19:00

Homonnay Gergely Puszi, Erzsi című könyve hónapok óta vezeti az eladási listákat. A szerző sikereiről, és nem utolsó sorban a világuralomra törő macskák mindennapjairól árul el műhelytitkokat.

19:00 – 20:00

Dombóvári István, a stand-up comedy hazai fenegyereke idén megjelent könyvéről, a Félkövérről, valamint a kilókkal folytatott hősies viadalának kulisszatitkairól is mesél.

 

Olvasás éjszakája helyszínek Budapesten: Alexandra Könyvesház, Nyugati tér 7.; Fókusz Könyváruház, Rákóczi út 14.; Libri Könyvpalota, Rákóczi út 12.; Magvető Café, Dohány u. 13.; Örkény István Könyvesbolt, Szent István krt. 26.; Zsimbi Galéria, Sütő utca 2.

Vidéken: Alexandra Könyváruház, Debrecen, Piac utca 34.; Alexandra Könyváruház, Székesfehérvár, Koronázó tér 5.; Fókusz Könyváruház, Szeged, Tisza L. krt. 34., Libri Könyvesbolt, Pécs, Irgalmasok utcája 6.

 

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, missziója az olvasás és a kultúra népszerűsítése. A Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A két márka remekül kiegészíti egymást, lefedve a különböző korcsoportokat és fogyasztói igényeket; a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nem csak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is támogatva a hazai könyves-irodalmi életet. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportnak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,1 millió vásárlót szolgál ki 58 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.