Segítség a Down alapítványnak a Libri-Bookline-tól

Segítség a Down Alapítványnak

Céges összefogással több zsáknyi ruhával segítette a Libri-Bookline a rászorulókat

A Libri-Bookline felelős vállalatként segíti a hátrányos helyzetűeket. Több kezdeményezés mellett idén nyáron a munkatársak ruhaadományokkal segítették az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Down Alapítványt.  A cég dolgozói június 21-én személyesen vitték el hozzájuk az összegyűlt ruhákat.

Az Alapítvány dolgozói és gondozottjai nagyon örültek az adománynak, amiket a Libri-Bookline munkatársai több szempont szerint válogattak szét, így volt külön női, és férfiruha, sőt, ruhanemű szerinti válogatás is. A választást a méretezés szerinti csoportosítás is segítette, a HR csapat ráadásul stílustanácsadással is segítette a válogatást.

A szerencsések fejenként kb. 1-2 táskányi ruhát is összeválogathattak, a megmaradt ruhák pedig a többi lakó között osztják szét az Alapítvány munkatársai.

A Libri-Bookline HR csapata alig egy hónap alatt valósította meg a kezdeményezést, és kérte fel a munkatársakat arra, hogy hozzák be használt ruháikat. Az ötlet onnan eredt, hogy a cég szerette volna megajándékozni dolgozóit Libri-Bookline feliratú ruhacsomaggal, ezt kötötték össze a jótékonysági kezdeményezéssel.

A támogatandó szervezet kiválasztásánál fontos volt, hogy ne egy sokak által ismert, sok adománnyal ellátott Alapítvány legyen a kedvezményezett. Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Down Alapítvány, ahogy a nevében is benne van, az értelmi fogyatékosok fejlődését szolgálja, középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek életvitelét javítja. A társadalomért, a körülöttünk élőkért felelős vállalatként fontos, hogy a Libri-Bookline segítsen, és jelen esetben az összegyűlt ruhákkal hozzájáruljon a Down szindrómás és más sérült gyermekek és felnőttekmegfelelő életkörülményeinek kialakításához.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportba tartozó kiadóknak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,6 millió vásárlót szolgál ki 49 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat.

Libri CSR

A Libri-Bookline mindent megtesz, hogy lehetőségeihez mérten a hozzá forduló rászorulókhoz eljuttassa a kultúrát. Évek óta tart az együttműködés a Csodalámpa Alapítvánnyal, a társaság az Egy szív a gyerekekért Alapítványt is segíti, oly módon, hogy könyvesbolthálózatának minden egyes boltjában kihelyezett dobozokban gyűjt az Alapítvány javára. Folyamatos a cég együttműködése az Uniceffel, amellyel 2014-ben indították útjára a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot. A program oldalára beérkezett ajánlásokat egy szakmai csapat bírálja el és kategorizálja, jelentősen megkönnyítve a szülők könyvválasztását. Ötödik éve tart az együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal a Cipősdoboz akció kapcsán. A cég nemcsak az általa összekészített cipősdobozokat árulja a felületein, de boltjaiban is gyűjti a rászoruló gyerekeknek szánt cipősdobozokat. A Libri-Bookline Zrt. lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű családokat. 2016-ban országszerte több mint 500 könyvet ajándékozott rászorulóknak, kórházaknak, gyerekjóléti intézményeknek, a Rotaract Gyerkőc Karácsony program keretén belül pedig több mint 100 könyvet juttatott el állami gondozott gyerekeknek.