A Libri Könyvkiadó a kortárs magyar és nemzetközi irodalom, a szórakoztató irodalom, valamint ismeretterjesztő könyvek nyitott profilú kiadója.

A Libri Könyvkiadót 2011 augusztusában Balogh Ákos, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tulajdonosa, Halmos Ádám, a Nyitott Könyvműhely tulajdonosa és Sárközy Bence, a Magvető Kiadó egykori főszerkesztője alapította. A Nyitott Könyvműhely jogutódjaként működő cég nyitott profilú kiadóként a kortárs magyar és nemzetközi irodalom mellett szórakoztató irodalom, ismeretterjesztő könyvek, illetve képregények kiadásával is foglalkozik, különös figyelmet fordítva a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire. Bár a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és a Libri Kiadó külön cégekként funkcionálnak, a két szervezet egymással szorosan együttműködik.

A Park Könyvkiadó évtizedek óta a magyar könyvkiadás meghatározó szereplője, nem sokkal 1988-as indulása után felhívta magára a figyelmet a hazai piacon ritkaságszámba menően szép, míves kiállítású, illusztrált kiadványaival.

A kiadó legfőképpen ismeretterjesztő kötetei révén vált ismertté, hiszen a kezdetektől olyan, klasszikussá vált sorozatok fűződnek a nevéhez, mint a Hétköznapi pszichológia, valamint a kisiskolás gyerekeknek szóló Szemtanú. Sokszínű témaválasztásának köszönhetően a gasztronómia (Jamie Oliver), a pszichológia (Alan Pease, Irvin D. Yalom), a történelem (Roger Crowley), a természettudományok (Simon Singh, Richard P. Feynman, Carlo Rovelli) és a zene iránt érdeklődők egyaránt válogathatnak kínálatából.

Az utóbbi évtizedben a szépirodalomnak is egyre fontosabb szerep jut a kiadó életében. A Park Könyvkiadó olyan világhírű szerzők könyveit jelenteti meg, mint a 2013-ban Nobel-díjjal kitüntetett Alice Munro, a szintén Nobel-díjas Toni Morrison, valamint Romain Gary/Émile Ajar, John Williams, Robert Seethaler, Colm Tóibín, Donna Tartt, Elena Ferrante. A kiadó hazai szerzői is a műfajok sokszínűségét képviselik. A Park Könyvkiadó adja ki Török András több nyelven, számos kiadást megért útikönyvét, a Budapest Guide-ot, Hegyi Barbara szakácskönyveit, Aczél Endre az elmúlt évtizedekre (50-es, 60-as, 70-es, 80-as évek) visszatekintő sorozatát, az Acélsodronyt, valamint Sándor Erzsi és Lugosi Viktória regényeit. A kiadó 2013 óta a Libri Kiadói Csoport tagja.

A Helikon Kiadó a legrangosabb magyar kiadók egyike, több évtizedes szakmai tapasztalata garancia a minőségre.

Színvonalas filozófiai, történelmi, szociológiai, pszichológiai, esztétikai és irodalomtörténeti munkák mellett szépirodalmi művek is szerepelnek a kiadványok között: a Helikon Kiadó Márai Sándor, Tamási Áron, Kós Károly és Hankiss Elemér életművének gondozása mellett olyan nemzetközileg elismert szerzők könyveit adja ki, mint Hermann Hesse, Kurt Vonnegut, Orhan Pamuk és Salman Rushdie. A 2015-ben indított nagy sikerű Helikon Zsebkönyvek sorozat elérhető áron kínálja a világirodalom klasszikusait.

Kolibri Kiadó – Olvasni gyerekjáték!
Gyerek- és ifjúsági könyvek mindenkinek.

A Kolibri Kiadó 2012-ben jött létre, és megalakulása óta elkötelezettje a minőségi gyerek- és ifjúsági irodalomnak. Úgy hisszük, gyerekkönyvkiadóként fontos szerepünk van az olvasóvá nevelésben, ezért a születéstől a felnőtté válásig igyekszünk olvasmányokat adni a gyerek és szülei kezébe. Ezért találnak a kínálatunkban a legkisebbeknek szóló kiadványokat (melyekhez legtöbbször zenés CD-melléklet is jár, mint a Ringató-könyvek vagy Palya Bea Altatok című verseskönyve), a kisóvodásoknak szóló képeskönyveket, az elsőolvasóknak szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő kiadványokat is. A kiskamaszoknak szórakoztató regényeket, sorozatokat ajánlunk, hiszen Jo Nesbø vagy David Walliams életművét ők már egyedül is olvashatják. 

A 2012 óta megjelenő Bookline Könyvek különleges témaválasztásaikkal, minőségükkel és sokszínűségükkel a Bookline márka fiatalos, trenddiktáló eszmeiségét erősítik tovább.

A Bookline a magyarországi internetes piac meghatározó szereplőjeként feladatának tartja, hogy a hazai és nemzetközi sikerkönyvek megjelentetése mellett problémaérzékeny válaszokat adjon napjaink legaktuálisabb kérdéseire is. A saját kiadású könyvek között egyaránt megtalálhatók hiánypótló tényirodalmi munkák, életvezetéssel kapcsolatos kiadványok, gasztronómiai kalauzok és gyermekkönyvek – többek között olyan kiváló szerzők tollából, mint Al Ghaoui Hesna, Gyurkó Szilvia, Munk Veronika, Palya Bea, Polgár Judit vagy épp Szél Dávid.

Diafilmgyártó Kft. – Fedezd fel újra és újra!
Több mint 60 éve kicsik és nagyok kedvence a diafilm, ami összehozza a családokat.

A Diafilmgyártó jogelődjét, a Magyar Diafilmgyártó Vállalatot a Népművelési Minisztérium 1954 őszén hozta létre. Akkoriban ismeretterjesztő előadásokhoz, népművelési munkához, a politikai és tömegszervezeti agitációhoz, valamint a közoktatás számára készítettek nagy sorozatban diafilmeket, illetve ezzel párhuzamosan kezdődött a mesediafilmek gyártása is. Ma elsősorban ez utóbbi műfaj jut eszébe mindenkinek, ha a diafilm szóba kerül. Klasszikus és népmesék, kötelező olvasmányok, Andersen és a Grimm testvérek meséi, kortárs szerzők – többek között Bálint Ágnes, Bartos Erika, Berg Judit, Csukás István, Dániel András, Marék Veronika és Varró Dániel – meséi, retro mesefilmek diaváltozati is elérhetőek, így valóban kicsik és nagyok is megtaláljak kedvenceiket a jelenleg is piacon lévő közel 300 szalagos diafilmcímből. Tehát nincs más dolgunk, mint újra és újra felfedezni a diavetítés varázsát.

A 2004-ben alapított Jaffa Kiadó dinamikusan fejlődő cég, mára a húsz legjelentősebb magyar könyvkiadó közé tartozik.

A 2004-ben alapított Jaffa Kiadó másfél évtized alatt nemcsak a tíz legfontosabb magyar könyvkiadó egyikévé vált, hanem számos területen – sport, életmód, táplálkozás, pszichológia – vállal úttörő szerepet kiadványaival.

Nyitott profilú könyvkiadóként kínálatában a szépirodalom és a tényirodalom egyaránt megtalálható. A szépirodalmi palettát olyan irodalmi különlegességek fémjelzik, mint Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Naplója vagy az elfeledett Kosztolányi Ádám-életmű kiadása, emellett 2017 óta a Jaffa Kiadó gondozza a Szabó Magda-életműsorozatot is, amelyben már számos, a hagyatékból előkerült kiadatlan szöveg is napvilágot látott. A magyar és nemzetközi kortárs szórakoztató irodalom megjelentetése mellett a kiadó missziója a történelmi ismeretterjesztés is, ezt a célt szolgálja a legkiválóbb kortárs magyar történészek szerkesztette Modern Magyar Történelem sorozat, valamint Ablonczy Balázs vagy Ungváry Krisztián kötetei. A sporttal és táplálkozással foglalkozó kiadványai a magyar és nemzetközi szakirodalom legfrissebb eredményeit közvetítik, sokszínű pszichológiai témájú könyvei között megtaláljuk Csernus Imre műveit is.

Az 1993-ban alapított Jelenkor Kiadó a mindig megújulni képes magyar irodalom műhelye, amely 2015-től a Libri Kiadói Csoport tagja.

A legendás múltú cég – máig többek között Mészöly Miklós, Nádas Péter, Polcz Alaine és Tolnai Ottó műveit is gondozza – célja a kortárs magyar irodalom sokszínűségének bemutatása, valamint a késő modern és kortárs világirodalom értékeinek közvetítése. A régi-új kiadó első megjelenése 2015 szeptemberében Térey János A Legkisebb Jégkorszak című verses regénye és Závada Péter Mész című verseskötete volt. Világirodalmi szerzői között tudhatja többek között a kanadai Margaret Atwoodot, a chilei Roberto Bolañót, az amerikai Cormac McCarthyt, a dél-koreai Han Kangot és az ausztrál Richard Flanagant. A már említett magyar szerzők életművei mellett a fiatal költőgeneráció több tagjának – köztük Deres Kornéliának, Kemény Zsófinak, Simon Mártonnak és Závada Péternek – is itt jelennek meg könyvei. Jelenkoros szerző a 2018-as Libri Irodalmi Díjjal kitüntetett Tompa Andrea, a Békés Pál-díjas Papp Sándor Zsigmond, illetve Forgách András, az Élő kötet nem marad című regény szerzője, amely kötet kiadási jogai közel 20 országban keltek el, valamint ez a műhely gondozza Albert Camus és Nemes Nagy Ágnes életművét is.

A Scolar Kiadó több mint 25 éve kínál az olvasóknak gyerekkönyveket, szépirodalmat, életmód kiadványokat és ismeretterjesztő könyveket.

Nyiss fel egy könyvünket, és meglátod, kik vagyunk! Független, a határokat feszegető könyvművesek, akik hisznek abban, hogy munkájukkal egyszerre vizuális és intellektuális örömet szereznek, többletet adnak hozzá mások életéhez.

1994-ben alapított kiadónkat a pillanatnyi trendek helyett a saját értékrendszerünkön alapuló döntések tették az ország egyik vezető műhelyévé. Termékeink között szépirodalomi kiadványok, gyerekkönyvek és tudományos tankönyvek is találhatók. Szerzőink között pedig olyan kiváló hazai és külföldi írókat tisztelhetünk, mint Ian McEwan, David Grossman, Per Petterson, Janne Teller, Linn Ullmann, Erlend Loe, Sofi Oksanen, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Tandori Dezső, Tisza Kata, Száraz Miklós György vagy Temesi Ferenc.