Sajtóközlemények

Lapozzunk együtt!

A Bookline és Millenáris közös programja, a Lapozó, nemcsak új életet ad régi vagy feleslegessé vált olvasmányainknak, de egyúttal fontos üzenetet is hordoz. Megmutatja, hogy egy könyv élete nemcsak addig tart amíg kiolvassák, hanem míg van egy olvasója. A Lapozó most egy különleges délután keretében mutat be könyvet, olvasót, olvasmányélményt.

Augusztus 26-án a Bookline és a Millenáris egy nagy közös Könyvcserére hívja a nagyérdeműt, ahol kiderül milyen jó elolvasni, átélni és megosztani egy könyvélményt. A Bookline a Millenáris gyepére hívja a kicsiket és nagyokat, arra buzdítva őket, hogy hozzák magukkal már kiolvasott könyveiket és vigyenek el olyat, amit szívesen forgatnának. A programot színesíti a kora délutáni gyerekprogram, majd a kulturális élet képviselői beszélgetnek legkedvesebb könyveikről, könyvekhez fűződő legizgalmasabb kalandjaikról. Mesél az énekesnő Sena, a nemrég könyvet kiadó – sokak kedvenc influenszere – Viszkok Fruzsina, a költő Simon Márton, a Toxikoma című film sztárja Molnár Áron, a Vígszínház kedvelt színésze Wunderlich József és a könyvével hamarosan debütáló Pataki Ági is.

Bookline Könyvcsere Piknik

A rendezvény házigazdája: Horváth Kristóf (Színész Bob)

Augusztus 26. 17:00 – 21:00

Helyszín: Millenáris (Nemzeti Táncszínházzal szemben)

Program:

17:00 – 18:00 Kis-Várday Júlia kézműves program (Tóth Krisztina Gatyát fel című könyve alapján)

17:00 – 19:00 Beszélgetések olvasásról, könyvélményekről a kulturális szcéna képviselőivel

Gyárfás Dorka kérdezi Simon Mártont, Viszkok Fruzsinát, Molnár Áront, Senát, Wunderlich Józsefet és Pataki Ágit

19:00 – 21:00 Koncertek

Hársbarna egyszálgitár (Meg Egy Cukorka)

BRENKA és GERENDÁS (Dárdai Blanka és Gerendás Dani)

A beszélgetések moderátora: Gyárfás Dorka

Bookline Lapozó

A Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Ez az elköteleződés vezérelte a Millenárissal közösen elindított Bookline Lapozó ötletét is, ahol könyvkereskedő az olvasók támogatásával segíti a könyvek újrahasznosítását, és az olvasás élményének megosztását.

Cserepontokként a Lapozók több funkciót is betöltenek. Itt leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket. Ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat.  Természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket, ebben az esetben a Bookline csak annyit kér, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez, hogy mindig könyvekkel teli cserepontok várják a látogatókat a Millenárison. A program célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a Lapozó és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is:

Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

Az első két Lapozó a következő egy évben a Millenárison fog működni. A gyerekek a Zöld Péter játszótér mellettkialakított gyűjtőponton találhatják meg az izgalmas történeteket, míg a felnőttek az Európa Pont előtt kereshetik leendő olvasmányaikat.

A Bookline hosszú távú célja, hogy ne csak Budapesten, hanem az ország más pontjain is létrejöhessenek Lapozók, hiszen a könyv és az irodalom közös értékünk, amit érdemes megosztani egymással.