Sajtóközlemények

Megújult formában tér vissza idén a Libri Irodalmi Díj

A legolvasottabb műveket számos kategóriában ismeri el a Libri

Ismét átadják a Libri Irodalmi Díjakat. Az elismerést idén 2023 legnépszerűbb könyvei kapják meg, és a korábbinál jóval több, összesen 11 kategóriában hirdetnek győzteseket. A rangos elismerést június közepén az Ünnepi Könyvhét eseményeihez kapcsolódva adja át a könyvkereskedő.

Megújult formában tér vissza a hazai könyvszakma egyik legrangosabb elismerése, a Libri Irodalmi Díj, amellyel a legnépszerűbb – vagyis a Libri 2023-as eladási listáit vezető – könyveket jutalmazzák majd. Az elismerést a korábbinál jóval több, összesen 11 kategóriában osztják ki.

 „Együtt olvasunk – ez az idei évünk jelmondata. Szeretnénk, ha a könyveken keresztül valódi közösségek kialakulását segíthetnénk, éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy az idén visszatérő Libri Irodalmi Díj odaítélésében a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kapjanak az olvasóink. A megújult elismeréseknél az eladási listákat vettük alapul, így a díjakat tulajdonképpen a vásárlók ítélik oda az általuk leginkább kedvelt szerzőknek és műveknek” – mondta Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója.

Az elismerést az Ünnepi Könyvhét eseményeihez kapcsolódóan június 14-én este adják majd át.