Nyitott Könyv Program

A kultúra első számú közvetítőjeként a Libri-Bookline arra törekszik, hogy még közelebb hozza az olvasást az emberekhez, ezért is tarjuk fontosnak, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a kisebb könyvkiadók gondozásában megjelenő kötetek, és így a kiadók értékteremtő munkája is ismertebbé váljon. A Nyitott Könyv Programot azért hívtuk életre, hogy általa segítő kezet nyújtsunk az újító szellemű, friss ötletekkel jelentkező kiadóknak.

Programleírás

A Libri-Bookline a Nyitott Könyv Programmal marketingtámogatást nyújt a kisebb szakmai műhelyek és kiadók számára. A vállalat az együttműködés keretében kiemelt marketingfelületeket tesz elérhetőbbé.

A programmal az újító szellemű, friss ötletekkel jelentkező partnereket kívánja támogatni a vállalat.

Marketingtámogatás

A Libri-Bookline a Nyitott Könyv Programra összesen 50 millió forint értékű médiacsomagot állít össze, ami a programba bekerült kiadók között oszlik meg, a csomag online és offline kihelyezéseket tartalmaz a cégcsoport felületein.

Az online csomag tartalmazza a libri.hu és a bookline.hu oldalakon való megjelenést.

Az offline csomagban szereplő kiemelések az 54 Libri könyvesboltban valósulnak meg. A kihelyezéstípusok összeválogatásánál mind a hangsúlyos kirakati megjelenés, mind a bolttérben való kiemelés fontos szempont. A kiválasztott felületeket minden esetben a szabad kapacitások terhére tudja biztosítani a vállalat.

Annak érdekében, hogy a bolthálózatban dolgozó kollégák jobban megismerjék és az olvasóknak is ajánlani tudják a kiválasztott könyveket, a vállalat megjelenési lehetőséget biztosít számukra felületein.

A jelentkezés menete

A programhoz csatlakozni kívánók jelentkezését első körben 2021. május 31-ig várják. A határidőig beérkezett pályázati anyagokat a Libri-Bookline belső, szakmai csapata szemlézi. A pályázatra a májusi határidőt követően is várják a jelentkezéseket, mivel a kiadók pályázatait évente kétszer bírálják el.

Az érdeklődő kiadók a programba szerződéskötés útján tudnak bekerülni: az előzetes kapcsolatfelvétel után egy találkozó keretében egyeztetik a szerződés részleteit, a közös munka főbb állomásait, és kölcsönös egyetértés esetén véglegesítik a megállapodást.

A jelentkezéshez a tervezett könyvekről rendelkezésre álló rövid összefoglalót, a címlapot, az illusztrációkat, valamint a tervezett PR-tevékenység leírását kérik elküldeni a nyitottkonyv@libribookline.com email címre.

Tematikai megkötés nincs.

A Libri-Bookline fenntartja a jogot arra, hogy a Nyitott Könyv Programban részt vevő partnereivel fenntartott együttműködést és annak részleteit felülvizsgálja.

Rendhagyó mesekönyv lett a Nyitott Könyv Program első díjazottja

A Libri-Bookline által meghirdetett Nyitott Könyv Program célja, hogy az évente megjelenő sok ezer új kiadvány között észrevehetővé tegye az olyan kisebb, értékteremtő műhelyek, kiadók által megjelentetett műveket, amelyek egyébként nehezen jutnának el a közönséghez.
Az elismerést 2020-ban Linka Zsuzsanna és Markó Áron Puha élet című, rendhagyó mesekönyve kapta.
Puha élet főhőse Valter, a jól öltözött, de nagyon éhes vombat, aki egy furcsa álomból fölébredve egy ismeretlen világban próbál eligazodni – és jóllakni. Utóbbi azonban nehézségekbe ütközik, ezért Valter társakat toboroz, és megnyitja saját vállalkozását: az erdő legpuhább hamburgerezőjét.