Sajtóközlemények

“Többfős csapat próbált könyveket megrongálni egy budapesti Libri könyvesboltban” A könyvkereskedő azt kéri: ne zaklassák a vásárlókat és a munkájukat végző bolti dolgozókat!

A Libri elkötelezett az olvasáskultúra népszerűsítése és a legszélesebb könyves kínálat biztosítása mellett mind az üzleteiben, mind online platformokon. Vásárlóink bizalma, munkatársaink biztonsága elsődleges számunkra. 

Szerda délután egy többfős csoport tért be a budapesti Aréna plázában lévő Libri könyvesboltba. Az ott található, fóliázott könyvekről letépték a csomagolást, majd a pénztárnál jelentkeztek, hogy megtérítenék az anyagi kárt. A boltvezető jelezte nekik, hogy anyagi kár nem keletkezett, pénzt a Libri ezért nem fogad el, valamint tájékoztatta őket arról, hogy a könyveket a hatályos jogszabályoknak megfelelően csomagolták, így vissza kell küldeniük fóliázásra, mielőtt újra kikerülnek a polcokra.

A Libri ismételten szeretné jelezni, hogy a jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint jár el, amikor zárt csomagolásban értékesíti azokat a könyveket, melyeket érintenek a gyermekvédelmi jogszabályok könyvforgalmazásra vonatkozó passzusai. Egyúttal kérik, hogy a könyvesboltok munkatársainak és vásárlóinak nyugalmát ne zavarják, biztonságát ne veszélyeztessék azok sem, akik esetleg nem értenek egyet a fentiekkel.