Sajtóközlemények

Top 5 könyv azoknak, akik a közösség szolgálatának szentelték az életüket

Március 19. és 21. között 20 %  kedvezménnyel vásárolhatnak a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, a katonák és a tűzoltók a Libri üzleteiben.

John Williams Stonerjét a pedagógusoknak, egy fiatal orvos, Adam Key naplóját az egyészségügyi dolgozóknak, Richard Osman krimijét a rendőröknek, Frei Tamás könyvét a katonáknak, Cormac McCarthy regényét pedig a tűzoltóknak ajánlja a Libri. Az embertársaikért dolgozó szakembereket idén is méltóképp szeretné megünnepelni a könyvkereskedő vállalat – éppen ezért a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendőrök, a katonák és a tűzoltók március 19. és 21. között ismét 20% kedvezménnyel vásárolhatnak a bolthálózat üzleteiben.

A pedagógusok, egészségügyi dolgozók, rendőrök, katonák és tűzoltók társadalmunk fontos, ám sokszor nem eléggé megbecsült képviselői. Önzetlen munkájuk iránti elismerése jeléül március 19. és 21. között a Libri 20%-os kedvezményt ad boltjaiban és a libri.hu felületén a közszolgálati dolgozóknak.

Hogy megkönnyítsük a választást, az alábbiakban néhány izgalmas sikerkönyvet ajánlunk – kifejezetten pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek, katonáknak és tűzoltóknak.

John Williams: Stoner

A Stoner egy amerikai egyetemi tanár életének bemutatásán keresztül univerzális értékű történetet tár elénk az ember konfliktusairól, kudarcairól és diadalairól. A Stoner páratlan olvasmány, dicshimnusza az irodalom erejének – olyan regény, amelynek minden mondatát élvezni kell.

(Park Könyvkiadó, 2022)

Adam Key: Ez fájni fog – Egy fiatal orvos naplója

Adam Key regényének lapjain egy fiatal orvos számol be életéről, örömeiről, bánatairól, áldozatvállalásokról – és a számunkra, magyarok számára is ismerős őrjítő bürokráciáról. Kész szerelmi vallomás ez azokhoz, akiken bármelyik pillanatban az életünk múlhat.

(Atheneum Kiadó, 2023)

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub

Kegyetlen gyilkosság történik egy nyugdíjasotthonban. Bár Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron már a nyolcvanhoz közelítenek, van még pár trükk a tarsolyukban, amire senki sem számít. Richard Osman első regénye a megjelenését követően azonnal elnyerte az olvasók és kritikusok tetszését, a filmjogokat Steven Spielberg vette meg.

(Agave Kiadó, 2022)

Frei Tamás: Puccs Moszkvában

A több éve húzódó ukrán háború holtpontra jutott. Miközben a világ aggódva figyeli a fejleményeket, minden jel arra utal, hogy Putyint csak egy dolog képes megállítani: egy moszkvai puccs. Frei Tamás új regénye napjaink legkomorabb világpolitikai eseményeit és annak elképzelt következményeit állítja a középpontba.

(Libri, 2023)

Cormac McCarthy: Az utas / Stella Maris

Az utas főszereplője, Bobby Western apja Oppenheimer tudóscsapatának tagja volt, fizikusként részt vett az atombomba-kísérletekben – húgát, Aliciát azonban képtelen volt megmenteni. Az utas az erény és a tudomány, a bűntudat és a téboly lélegzetelállító regénye. A Stella Maris központi alakja, Alicia Western, ifjú matematikazseni, aki húszévesen önként vonult kórházba. A paranoid skizofréniával diagnosztizált lány és pszichiátere, Dr. Cohen terápiás beszélgetéseiből különös világ bontakozik ki.

Bobby és Alicia párregénye megkérdőjelezi az Istenről, az igazságról és a létről alkotott elképzeléseinket.

(Jelenkor, 2023)

A közszolgálati dolgozók az év több napján 20% kedvezménnyel vásárolhatnak majd a Libri bolthálózat üzleteiben. Az első ilyen alkalomra március 19. és 21. között kerül sor. 

A kedvezmény nyomtatott könyvre és hangoskönyvre is beváltható az ország bármely Libri könyvesboltjában és a libri.hu felületén. Igénybevételére vonalkóddal lesz lehetőség, amelyet hírlevélben kapnak meg a közszolgálati szervek, akiket közvetlenül is értesít a Libri. A részletekről emellett a boltokban is érdeklődhetnek a vásárlások alkalmával. A következő kedvezményes napok időpontja is megvan már: május 31. és június 2. között várható.