Sajtóközlemények

Lendvay László lett az év informatikusa

A díjat 2002 óta – korábban Év CIO-ja elnevezéssel – ítéli oda a szövetség által felkért független szakmai bizottság. Az informatikai vezetőket szakmai szervezetek, cégek és zsűritagok jelölhetik az elismerésre. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, továbbá, hogy díjjal ismerjék el a kiemelkedő teljesítményt nyújtó informatikai vezetők munkáját. A jelentkezőknek pályázatban kellet bemutatniuk saját magukat, illetve pályamunkájukban be kellett mutatniuk, a cégüknél az elmúlt 1-3 év során bevezetett innovatív megoldásokat, valamint jövőbeni terveiket. A jelöltek az írásbeli pályamunka benyújtása után személyesen is bemutatkoztak a díjat kiíró szakmai csapatnak.

Lendvay László öt éve vezeti a cégcsoport informatikai osztályát. A kezdetekben – a Libri és a Shopline egyesülésekor – a legnagyobb kihívást az egyesített informatikai szolgáltatások megerősítése jelentette. A megmérettetésre korábbi főnöke, Pap Gyula jelölte, akivel korábbi munkahelyén, a Magyar Nemzeti Bankban dolgoztak együtt. Lendvay pályázata többek között azért is emelkedett ki kollégái munkája közül, mert nagy figyelmet szentel a people-menedzsmentnek, ami megmutatkozik a belső elégedettségi felmérésekben, illetve abban is, hogy nagymértékben sikerült csökkentenie a fluktuációt az IT-osztályon.

Nem számítottam arra, hogy én kapom meg a díjat. Ahogy az átadón is elmondtam, nagy hálával tartozom szakmai mentoromnak, Pap Gyulának, akitől rengeteget tanultam, másrészt pedig a csapatomnak. Ebben az elismerésben benne van minden régi és jelenlegi kollégám munkája, mindenkié, akivel együtt dolgoztam a pályafutásom során. Ezt a díjat egy csapatnyi informatikai szakember kimagasló teljesítménye révén nyerhettem el. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni az ő szerepük fontosságát ebben az elismerésben. – mondta Lendvay László az díj átvétele után.

Pályázatában kitért jövőbeni terveire is. A hosszú távú tervek között helyet kapott a big data elemzések bevezetése, a kereskedelmi tevékenység során keletkezett információtömeg hasznosítása az értékesítésben, ezzel segítve a marketing és vezetői döntéseket. A másik pedig egy osztott adatbázis, a blockchain alkalmazása a logisztikai folyamatokban. A szakember személyes meghallgatásán elmondta, hogy a Libri-Bookline már jelenleg is alkalmaz osztott nyilvántartásokat kiadói termékinformációs, marketing inventory allokációs és elszámolási céllal. Ennek a technológiának a bevezetésétől elsősorban azt várják, hogy a teljes ellátási láncban alacsonyabb költségekkel és hatékonyabban lehessen megosztani az üzleti eredményességet befolyásoló adatokat.

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, amely a két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti, a Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat. A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben. 2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte, sőt besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a Bookline a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett, a tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést. 2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.