Sajtóközlemények

Irodalommal nyert a Libri a StarStore-on – Ady Endrét és Szabó Magdát is díjazták a magyar boltok versenyén

A korábbi években SuperStore-ként ismert versenyre olyan boltok pályáztak, akiknél az értékesítési koncepciót leginkább kifejező dizájn, a célcsoport igényeivel láthatóan harmonizáló külső és belső bolti megjelenés köszön vissza, és akiknél mindez visszaköszön a kommunikációban is. A pályázóknak még egy fontos kikötésnek kellett megfelelniük: fizikai értékesítési pontokkal is rendelkezniük kellett. Az üzletek profiljában nem volt megkötés, az élelmiszerbolttól a könyvesbolton át bármilyen típusú üzletektől vártak pályázatokat.

A szakmai zsűri a Szakbolt-non-food kategóriában jutalmazta a könyvkereskedelmi cég 2019-es karácsonyi kampányát, aminek kreatív koncepcióját a magyar irodalom két meghatározó alakja, Ady Endre és Szabó Magda gondolatai ihlették. A Libri tavaly karácsonykor a két szerző díszkötetével lepte meg vásárlóit, az Élő Ady – Ady-antológia kortárs költők válogatásában című verseskötettel és Szabó Magda Daloljanak itt angyalok című, a szerző karácsonyi témájú írásait összegyűjtő könyvvel.
A kampány során az ajándékkönyvek egyedi tervezésű borítóit idézte meg a Libri Könyvesboltok művészi értékű dekorációiban, amin olyan egységes látványelemeket használt a cég, amik a különböző csatornákon is erősíteni tudták egymást. Emellett a szerzők arcképei és gondolatai beltéri és kültéri plakátokról, valamint merchandising-tárgyakról köszöntek vissza.

– A kultúraközvetítés mindig is fontos szerepet játszott cégünk szellemiségében, ezért is indítottuk el tavaly új könyvsorozatunkat, ami korszakalkotó magyar írók írásaira koncentrál. Olyan szerzőket választottunk, akiknek gondolatai napjainkban is aktuálisak. Ezt a különleges sorozatot a magyar irodalom két halhatatlan alakjával, Ady Endrével és Szabó Magdával indítottuk útjára, őket idén nyáron Szerb Antal követte csodálatos regényével, az Utas és holdvilággal – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

A díjátadón a nyertes pályázók okleveleket, valamint a kiemelkedő teljesítményt szimbolizáló Hollóházi porceláncsillagokat vehettek át. Emellett a díj elnyerésével a StarStore logóját – az évszám megjelölésével – korlátlan ideig használhatják a díjazottak, így a Libri is.

StarStore 2020 nyertesei:

Kategória

Pályázat neve

Pályázó cég

Megtekinthető

Webshop

Alza.hu – Bemutatóterem

Alza.hu Kft.

Budapest, Róbert Károly körút 54-58.

Bevásárlóközpont

Hírösen sokszínű vásárlás- fókuszban a vásárló

Tesco Globál Áruházak Zrt.

Kecskemét, Talfája tanya 1.

Szakbolt-Food

Lindt Store Fashion Street

Lindt & Sprüngli (CEE)s.r.o.

Budapest, Deák Ferenc utca 23.

Kisbolt

Egészségtudatosság és friss pékáru az éjjel-nappaliban

Mázsa Nordik Kft.

Budapest, Váci út 96-98,

Hipermarket

Környezetbarát megoldások és esztétikum a tatai INTERSPAR-ban

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Tata, Május 1. út 33.

Nagykereskedelmi bolt

Nehéz múltból a legtrendibb nagyker – avagy otthon, dekor, virág és ajándék.

Észak-Kelet Flóra Kft.

Miskolc, Szeles u. 67

Benzinkúti shop

Shell Shop – Haller utca

Shell Hungary Zrt.

Budapest, Haller u. 56

Szakbolt-non-food

Libri Könyvesboltok – Karácsonyi bolttéri és kirakati installációk

Libri Könyvkereskedelmi Kft.

Diszkont

LIDL Siófok – A Lidl Magyarország legnagyobb eladóterű áruháza – minden időben a vásárlókért

LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt.

Siófok, Zamárdi utca 1-2.

Gasztro

Be Real, Get The Real

Arch&Beans Kávé Művek Kft.

Budapest, Rákóczi út 5.

Szupermarket

Kényelmi vásárlás környezettudatosan

Co-op Star Zrt.

Székesfehérvár, Király sor 55.

Közönségdíj

Kényelmi vásárlás környezettudatosan

Co-op Star Zrt.

Székesfehérvár, Király sor 55.

Store of the Year

Be Real, Get The Real

Arch&Beans Kávé Művek Kft.

Budapest, Rákóczi út 5.

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is jelen van a hazai könyves-irodalmi életben. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportba tartozó kiadóknak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Kalligram Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,6 millió vásárlót szolgál ki 58 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat. 2019-ben kiérdemelte Az Ország Boltja 2018 Népszerűségi díját a Szórakozás és kikapcsolódás kategóriában. 2019-ben az Arany Penge megmérettetésen pedig a Váltsuk valóra a meséket elnevezésű karácsonyi kampányáért Arany pengét nyert, illetve ugyanezen a versenyen a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat. 2020-ban a Libri irodalmi díjak pr tevékenységéért a Libri megkapta a Magyar Public Relations Sándor Imre Pr-Díját.