Sajtóközlemények

Összehozza a magyar olvasókat a Libri

Idén karácsonykor a Libri a könyvek közösségalkotó erejét szeretné bemutatni, ezért alkotta meg Magyarország Könyvtérképét. A könyvkereskedő cég november közepétől arra buzdítja az olvasókat, hogy töltsék fel a Libri Könyvtérképére azokat a könyveket, amiket a legjobban szerettek, amik a legfontosabb szerepet játszották az életükben: legyen szó az első gyerekkori mesekönyvükről, az órák közötti szünetek lopott perceiben olvasott kamaszkori kedvenceikről, vagy akár az egész életüket végigkísérő, újra és újra a kezükbe kerülő mesterművekről.
A Könyvtérkép segítségével egy olyan közösségi térben találhatják magukat a könyvek szerelmesei, ahová feltöltve kedvenc könyveiket, felfedezhetik azokat az ismeretlen könyvrajongókat, akikkel hasonló az ízlésük, akiknek ugyanazok a könyvek voltak a kedvesek. A böngészés mellett a többi olvasó virtuális könyvespolcán megjelenő könyvekre is rá lehet keresni, és így megtalálni, hogy kikkel vannak közös könyvélményeink. Emellett naponta új meglepetések is várják a Könyvtérkép látogatóit: böngészés közben elrejtett kincseket is találhatnak, illetve a kincskeresők egy irodalmi tudáspróbán is részt vehetnek.
Továbbá a látogatók böngészhetik a Csillagtérképet is, ahol olyan közéleti személyiségek kedvenc olvasmányait ismerhetik meg, mint például Grecsó Krisztián, Szabados Ágnes, Vecsei H. Miklós, vagy Kemény Zsófi.

Az országos kampány végén az is kiderül, hogy melyik könyvet tették fel a legtöbben személyes könyvespolcukra, vagyis fény derül arra is, hogy mi Magyarország legkedvesebb olvasmánya.
Jelenleg közel 8 000-en regisztráltak a könyvkereskedelmi cég felületére, sokuknak megtalálható a digitális könyvespolcán például Grecsó Krisztián Vera című regénye – amivel a szerző elnyerte az idei Libri irodalmi közönségdíjat –, Szerb Antal Utas és holdvilág című 1937-es klasszikusa, vagy éppen Christelle Dabos A tél jegyesei című ifjúsági regénye.

Libri Könyvtérkép

Libri-Bookline Zrt.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata, a kultúra első számú hiteles közvetítőjeként nemcsak könyvkereskedelemmel, de kulturális és CSR programokkal is jelen van a hazai könyves-irodalmi életben. A cégcsoport kiterjedt kiadói érdekeltségekkel rendelkezik, többségi tulajdonosa a Libri Kiadói Csoportba tartozó kiadóknak (Libri Kiadó, Park Könyvkiadó, Helikon Kiadó, Jelenkor Kiadó, Kolibri Kiadó, Kalligram Kiadó, Diafilmgyártó), 2015-ben pedig részesedést vásárolt a Jaffa és a Scolar kiadókban. A csoport meghatározó tagja, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. évente mintegy 2,6 millió vásárlót szolgál ki 58 tagú, országos méretű könyvesbolthálózatában és webáruházában. 8 alkalommal nyerte el a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által alapított Az Év Könyvkereskedője-díjat. 2019-ben kiérdemelte Az Ország Boltja 2018 Népszerűségi díját a Szórakozás és kikapcsolódás kategóriában. 2019-ben az Arany Penge megmérettetésen pedig a Váltsuk valóra a meséket elnevezésű karácsonyi kampányáért Arany pengét nyert, illetve ugyanezen a versenyen a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat. 2020-ban a Libri irodalmi díjak pr tevékenységéért a Libri megkapta a Magyar Public Relations Sándor Imre Pr-Díját.