Sajtóközlemények

Londonban is bemutatják Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét

Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét szerda este mutatták be a Londoni Magyar Kulturális Központban. A könyv összesen több mint 35 országban jelenik meg, eddig hatalmas sikert aratott Hollandiától Tajvanig világszerte.

 

Éppen egy évvel ezelőtt a Hajnali láz a Londoni Könyvvásár legjelentősebb könyve volt, a világ vezető kiadói versengtek érte. Azóta kiadták Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Ausztráliában, Portugáliában, Tajvanon és Hollandiában, ahol a februári megjelenése óta a kiadónak már négyszer kellett újranyomnia a kötetet. Az Egyesült Királyságban ma kerül a boltokba a regény, amelynek hátteréről és egyediségéről a The Guardian húsvétvasárnap, már a megjelenés előtt hosszú cikkben számolt be.

A Hajnali láz Gárdos Péter szüleinek kivételes történetét meséli el. A fiatalok holokauszttúlélőként különböző svédországi menekülttáborokból kezdtek levelezni egymással. Megismerkedésük lehetővé tette, hogy megrendítő tapasztalataikat hátrahagyva ráleljenek a szerelemre, és teljes életet éljenek.

A könyv alapján készült film a múlt hónapban a San José-i Cinequest Filmfesztiválon elnyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában.

A londoni bemutatót követő hetekben a kötet az Egyesült Államokban, Kanadában és Izraelben jelenik majd meg. Gárdos Péter a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Chaja Polak holland szerzővel április 23-án 11:30-tól szüleik történeteinek feldolgozásáról beszélget.

További információ az eseményről: http://www.london.balassiintezet.hu/en/events/current-events/1024-0407-peter-gardos-fever-at-dawn/

 

Üdvözlettel,

Büchler András ǀ PR vezető ǀ LS Kiadói Csoport

Libri Kiadó ǀ Helikon Kiadó ǀ Park Kiadó ǀ Kolibri Kiadó ǀ Jelenkor Kiadó ǀ Trudabúr Kiadó ǀ Diafilmgyártó ǀ Bookline Könyvek 

1066 Budapest, Nyugati tér 1.

mobil: +3620 264 5215 ǀ tel.: + 36 1 789 5158 ǀ  fax: + 36 1 789 5158

e-mail: buchler.andras@lskiado.hu

www.libri-kiado.hu