Bookline Könyvesbolt és Kávézó (2018)

Néha egyetlen szó többet mond ezer mondatnál. Mielőtt 2018 tavaszán megnyitottuk volna a Bookline Móriczot, játékra hívtuk olvasóinkat. A közösségi médiában arra kértük őket, hogy egyetlen szóban fogalmazzák meg, mit jelent számukra az új könyvesbolt két alapköve: a könyv és a kávé. A válaszokat két héten át tartó teaser kampányban mutattuk be a Móricz Zsigmond körtér vonzáskörzetében, a márkát ezeken a kreatívokon azonban nem tüntettük fel. Két héttel később az összes plakátot lecseréltük a mi válaszunkra: vagyis A könyv Bookline, A kávé Bookline szlogenekre, és ezzel egy időben az új bolt helyszínét is felfedtük. A Bookline Móricz a nyitás óta kávékülönlegességekkel, friss könyvekkel és közösségi programokkal várja vendégeit.

Díjak: Az év kutyabarát helye 2018 //zsűri díj, Legjobb In-store ügyfélélmény 2019

Korábbi Bookline kampányok

Bookline. Szeretni. Olvasni. (2022)

A 2022-es image kampány egyszerre mutatja be az olvasás legkülönbözőbb dimenzióit és a hozzájuk köthető Bookline programokat. A kreatív koncepció kiindulását a márka esszenciája adja: a logó. A logó mindvégig megmarad felismerhetőnek, a rajta eszközölt apró változtatások pedig a láthatóvá teszik, hogyan terjed ki az olvasás az élet szinte minden fontos, pozitív előjelű területére.

Tovább olvasom »

A legjobb ajándék (2021)

2021-es év végi kampányunkban azt mutattuk meg, hogy nincs olyan szélsőséges érdeklődési kör, amihez ne tudnánk legalább fél tucat könyvet ajánlani, a felületeinkre ellátogatók pedig ezáltal biztosak lehettek benne, hogy nálunk válogatva mindenkinek meg fogják találni az érdeklődési körébe vágó, tökéletes ajándékokat.

Tovább olvasom »

Bookline Lapozó (2021)

A Bookline 2021-ben adta át első könyvcserepontjait, a Bookline Lapozó névre keresztelt installációkat pedig azóta országszerte több ponton fellelhetik az olvasók a nagyvárosokban.

Tovább olvasom »

Együtt olvasunk (2021)

Az Együtt olvasunk kampány során egy olyan felületet hoztunk létre, amely nemcsak a gyerekek életkora, hanem érdeklődési köre alapján is ajánlott szakértők által előválogatott gyerekkönyveket. A programban különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a ritkábban kibeszélt, nehezebb témákról is szó essen, ezért külön könyvajánlatokkal készültünk a nehéz élethelyzetekre, amelyekhez a megfelelő címeket gyakorló gyerekpszichológusok válogatták ki.

Tovább olvasom »