Már egy perc olvasás is élmény (2018)

Az emberi agy semmit nem szeret jobban a kényelemnél. Ezért is van az, hogy könnyebben ülünk le esténként sorozatot nézni, mint olvasni, szívesebben értesülünk a hírekről rövid videókban, mint hosszú cikkekben. De mi történik akkor, ha az írott betűket képekké alakítjuk át? Innovatív kampányunkban Örkény István egyperces novelláit rövid, mozgóképes szövegekké alakítottunk át, így adva a klasszikus műveknek 21. századi felületet. A rövidfilmek a digitális tér mellett olyan helyeken is megjelentek, mint a Budapest Park, a nagyobb budapesti és regionális mozik, vagy épp az Erzsébet tér.

Díjak: 

Hipnózis 2019 // Ezüst helyezés // Innovatív platformhasználat kategória
Aranypenge 2018 // Ezüst Penge // Innovatív platformválasztás kategória,
Aranypenge 2018 // Bronz penge // Filmes megoldások kategória, Aranypenge 2018 // Shortlist // Integrált kategória,
Prizma Kreatív PR-díj 2018 // Ezüst díj

Korábbi Bookline kampányok

Bookline. Szeretni. Olvasni. (2022)

A 2022-es image kampány egyszerre mutatja be az olvasás legkülönbözőbb dimenzióit és a hozzájuk köthető Bookline programokat. A kreatív koncepció kiindulását a márka esszenciája adja: a logó. A logó mindvégig megmarad felismerhetőnek, a rajta eszközölt apró változtatások pedig a láthatóvá teszik, hogyan terjed ki az olvasás az élet szinte minden fontos, pozitív előjelű területére.

Tovább olvasom »

A legjobb ajándék (2021)

2021-es év végi kampányunkban azt mutattuk meg, hogy nincs olyan szélsőséges érdeklődési kör, amihez ne tudnánk legalább fél tucat könyvet ajánlani, a felületeinkre ellátogatók pedig ezáltal biztosak lehettek benne, hogy nálunk válogatva mindenkinek meg fogják találni az érdeklődési körébe vágó, tökéletes ajándékokat.

Tovább olvasom »

Bookline Lapozó (2021)

A Bookline 2021-ben adta át első könyvcserepontjait, a Bookline Lapozó névre keresztelt installációkat pedig azóta országszerte több ponton fellelhetik az olvasók a nagyvárosokban.

Tovább olvasom »

Együtt olvasunk (2021)

Az Együtt olvasunk kampány során egy olyan felületet hoztunk létre, amely nemcsak a gyerekek életkora, hanem érdeklődési köre alapján is ajánlott szakértők által előválogatott gyerekkönyveket. A programban különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a ritkábban kibeszélt, nehezebb témákról is szó essen, ezért külön könyvajánlatokkal készültünk a nehéz élethelyzetekre, amelyekhez a megfelelő címeket gyakorló gyerekpszichológusok válogatták ki.

Tovább olvasom »