Olvass bajuszostól (2018)

Nemzetközi felmérések szerint a férfiak lényegesen kevesebb időt és energiát szánnak egészségük megőrzésére, mint a nők. A Movember Mozgalom a kétezres évek elején nevezte ki a novembert a mentális és testi férfiegészség hónapjának, a világméretűvé nőtt kampány szimbóluma pedig az egy hónapon át viselt arcszőrzet lett. A mozgalomhoz 2018-ban majd 2019-ben is csatlakozott a Bookline. Díjnyertes kreatívjainkon az irodalom leghíresebb arcszőrzetei elevenedtek meg, aloldalunkon több száz bajuszos szerző könyvét gyűjtöttük össze, üzleteinkben pedig a könyvek mellé műbajuszokat ajándékoztunk. A promóció ideje alatt ingyenesen olvasható könyveket helyeztünk ki budapesti barber shopokban, a Movember Magyarország Egyesülettel közösen pedig egészségedukációs programokat szerveztünk a Bookline Móricz könyvesboltban.

Díjak: Hipnózis 2018 // Bronz helyezés, M+ Lista 2019 // 8. helyezés

Korábbi Bookline kampányok

Bookline. Szeretni. Olvasni. (2022)

A 2022-es image kampány egyszerre mutatja be az olvasás legkülönbözőbb dimenzióit és a hozzájuk köthető Bookline programokat. A kreatív koncepció kiindulását a márka esszenciája adja: a logó. A logó mindvégig megmarad felismerhetőnek, a rajta eszközölt apró változtatások pedig a láthatóvá teszik, hogyan terjed ki az olvasás az élet szinte minden fontos, pozitív előjelű területére.

Tovább olvasom »

A legjobb ajándék (2021)

2021-es év végi kampányunkban azt mutattuk meg, hogy nincs olyan szélsőséges érdeklődési kör, amihez ne tudnánk legalább fél tucat könyvet ajánlani, a felületeinkre ellátogatók pedig ezáltal biztosak lehettek benne, hogy nálunk válogatva mindenkinek meg fogják találni az érdeklődési körébe vágó, tökéletes ajándékokat.

Tovább olvasom »

Bookline Lapozó (2021)

A Bookline 2021-ben adta át első könyvcserepontjait, a Bookline Lapozó névre keresztelt installációkat pedig azóta országszerte több ponton fellelhetik az olvasók a nagyvárosokban.

Tovább olvasom »

Együtt olvasunk (2021)

Az Együtt olvasunk kampány során egy olyan felületet hoztunk létre, amely nemcsak a gyerekek életkora, hanem érdeklődési köre alapján is ajánlott szakértők által előválogatott gyerekkönyveket. A programban különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a ritkábban kibeszélt, nehezebb témákról is szó essen, ezért külön könyvajánlatokkal készültünk a nehéz élethelyzetekre, amelyekhez a megfelelő címeket gyakorló gyerekpszichológusok válogatták ki.

Tovább olvasom »